Niedermayer z TOP 09: Do europarlamentu se dostane mnoho populistů. Ale až přijdou, začnou se chovat normálně

02.09.2018 21:00

Příští rok můžou nastat v Evropském parlamentu velké změny. Na řadě jsou totiž volby, v nichž by mohly podle předpokladů uspět euroskeptické strany. Ty totiž využívají strachu z přílivu utečenců. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Niedermayer z TOP 09: Do europarlamentu se dostane mnoho populistů. Ale až přijdou, začnou se chovat normálně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer ve studiu OVM

Server se odvolává na zprávy poradenské agentury FleismanHillard. Podle ní lze očekávat ztráty stran politického středu a také roztříštění europarlamentu. Volby zřejmě ovlivní i Brexit. A to, že můžou nastat radikálnější změny, připouští i český europoslanec Evžen Tošenovský (za ODS). „Evropa prodělala mnoho dramat,“ neodvažuje se odhadnout výsledky. „Nedivil bych se, kdyby příští rok Evropský parlament vypadal zcela jinak,“ sdělil. 

Obdobně hovoří i český europoslanec za TOP 09 Luděk Niedermayer. Podle jeho slov je úspěch populistických stran docela pravděpodobnou variantou. „Některé ve verbální rovině populistické formace se při převzetí odpovědnosti začínají posouvat směrem k normálnímu fungování, a tedy začnou postupně spolupracovat a hledat řešení,“ upozorňuje také Niedermayer. 

Původní text ZDE.

Obavy z růstu skepse a populismu má také poslankyně za KDU-ČSL Michaela Šojdrová. „To je ohrožení ne pro frakce, ale primárně pro občany EU. Pokud nebudou mít konstruktivní evropské síly v parlamentu jasnou většinu, nebude EU schopná řešit to, co od ní očekáváme, tedy zejména bezpečnost,“ zmínila.

A jak uzavírá server Aktuálně.cz, je téměř jisté, že do europarlamentu usednou také zástupci SPD Tomia Okamury. Díky jejich názorům je jasné, že by posílili euroskeptické frakce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…