Nikdo nesmí urážet polovinu lidstva. Komunistka Konečná si se Zuzanou Bubílkovou notovala nad šovinistickým polským europoslancem

27.03.2017 18:59

Moderátorka Zuzana Bubílková přivítala v pondělní Kauze dne Na Rádiu Impuls komunistickou europoslankyni Kateřinu Konečnou. Rozebíraly spolu tresty pro poslance Evropského parlamentu a rovnost žen a mužů. Konečná zdůraznila, že nelze tolerovat, aby někdo beztrestně urážel druhou polovinu společnosti.

Nikdo nesmí urážet polovinu lidstva. Komunistka Konečná si se Zuzanou Bubílkovou notovala nad šovinistickým polským europoslancem
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Polský europoslanec Janusz Korwin-Mikke nedávno v Evropském parlamentu prohlásil, že ženy musejí zákonitě vydělávat méně než muži, protože jsou slabší, menší a méně inteligentní. Podle Konečné tím polský europoslanec vyvolal velký poprask, protože tento argument vytáhl při debatě o genderové rovnosti. „To není první šílený výrok, který pronesl. On skoro pokaždé, když vystoupí, tak je to moc na většinu poslanců,“ podotkla Konečná.

Mike na sebe v minulosti upozornil už tím, že hajloval. Ale je v pořádku trestat poslance, když mají imunitu na projevy v parlamentu? „My imunitu máme, ale ta imunita se samozřejmě nemůže vztahovat na někoho, kdo urazí polovinu společnosti. Já nechci nikomu brát právo, aby mohl říkat, co si myslí, ale měl by to dělat slušně,“ vyčinila na dálku polskému europoslanci.

Každý evropský politik by měl podle Konečné ctít etický kodex, který si europoslanci schválili. Když je nedodržuje, dojde na sankce. Polský politik skutečně byl potrestán, např. tím, že rok nesmí reprezentovat Evropský parlament. Na několik dnů také přišel o poslanecké náhrady.  

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

„To, že urazíte polovinu společnosti tím, že ji označíte za něco podezřelého, tak to prostě nemůžeme tolerovat,“ rozčilovala se Konečná.

Celý pořad naleznete zde.

Politici by podle jejího názoru měli tlačit na zaměstnavatele, aby srovnali platy žen a mužů, pakliže vykonávají stejnou práci. „A ono je to možná i o těch ženách, aby se hlasitě ozvaly a řekly si o to, na co mají právo.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…