No tedy. Kalouska odvezla záchranka a mohlo být zle, ale Jaromír Soukup... Podívejte se raději sami

29.08.2018 12:00

Týden podle Jaromíra Soukupa. Pořad, který přináší TV Barrandov. A řeč byla i o Miroslavu Kalouskovi (TOP 09). Ale nejen o něm.

No tedy. Kalouska odvezla záchranka a mohlo být zle, ale Jaromír Soukup... Podívejte se raději sami
Foto: TV Barrandov
Popisek: Nový pořad TV Barrandov – Týden podle Jaromíra Soukupa

„Politici si strašně rádi dělají legraci z ostatních. A když se to týká jich, tak se můžou proskočit. Takovej Mirda Kalousek. Mirda Kalousek je předseda klubu TOP 09 a má přednostní právo ve Sněmovně vystoupit. Ze všech si dělá srandu, a když si dělám srandu já z něj...“ poznamenal Soukup úvodem ke Kalouskovi, jehož si bere na paškál docela často.

Anketa

Myslíte, že Andrej Babiš provádí jménem České republiky dobrou zahraniční politiku?

89%
11%
hlasovalo: 16479 lidí

Předseda poslaneckého klubu Kalousek se přitom zotavuje z několikahodinové operace dutiny břišní. Zákroku se podrobil v pražských Střešovicích před čtrnácti dny. Podle Kalouskova spolupracovníka Ondřeje Jakoba exministr financí musel na operaci kvůli akutnímu problému s tenkým střevem. Zákrok byl úspěšný.

„Musím s vděčností poděkovat akceschopnosti pražské záchranné služby i zdravotnickému personálu ve Střešovicích, protože to samozřejmě mohlo dopadnout daleko hůř, taky jsem už nemusel sledovat nic,“ řekl poté Kalousek iDNES.cz.

Původní text ZDE.

Soukup si do něj rýpl v pořadu opakovaně, a to mimo jiné v souvislosti s jeho poznámkami na Twitteru. Jak uvedl, pořad přestane vysílat, až mu to řeknou diváci, ale „ne Mirda Kalousek na Twitteru“. 

Video najdete ZDE.

Miroslava Kalouska pak pozdravil i úvodem pořadu. Nazval jej nejvěrnějším divákem. „Mirdo, nazdar, nebo zdraví, podle toho, v jakém stavu se na mě koukáš,“ sdělil Soukup. Podle jeho slov Kalousek kouká na jeho pořad pokaždé a pak se rozčiluje jako čertíček.

„Kalousek je známý jako obrovský vtipálek české politiky. Je třeskutě vtipný. Ale běda, jakmile si někdo dělá srandu z něj. V takovém případě je to útok na demokracii, na svobodu a Tibet. Najednou vidí úplně všude Zemana, Putina, zednáře,“ řekl Soukup. „Ale nikdo po tobě nejde. Svými zapšklými výkřiky jsi trapnější než Miloš Jakeš a celá tvoje strana dohromady. Vždyť ty jsi trapný i v tý straně. Otec zakladatel radikálně ztrácí vliv a je úplně na dně. A Mirda to nezvládá. On to tedy zvládá, za pomoci...“ řekl se smíchem Soukup.  

Poukázal pak i na to, jak chtěl Kalousek nominovat do Senátu Jitku Chalánkovou, pro niž však nikdo nezvedl ruku. Přátele, koupené, má podle Soukupa jen na sociálních sítích. A to podle něj zaplacené například v Zambii. Následně Soukup poslal svou podpisovou kartičku právě Kalouskovi. „Už se na mě nezlob, Mirdo,“ řekl Soukup. 

Následovalo téma České pošty. „Na začátek bych vám řekl vtip, ale bojím se, že by vám nedošel,“ podotkl k problému nedoručování Soukup. „Situace České pošty je dlouhodobě tak šílená, že jediné, co můžeme dělat, je říkat vtipy,“ poukázal Soukup a řekl, že má na Českou poštu alergii. „Česká pošta má i svérázné věštecké schopnosti. Sama od sebe věští časy, kdy nejste doma. Je úplně jedno, že doma jste, podle České pošty jste doma nebyli,“ míní moderátor. „Česká pošta, svět ve světě, moloch...“ zdůraznil také Soukup. „Balík do ruky je něco jako poctivost Mirdy Kalouska. Občas o tom někdo promluví, občas o tom někdo slyšel, ale jinak je to pitomost,“ zmínil také Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…