No tohle: Taková podaná ruka Putinovi. Z USA

22.10.2015 9:20

Bývalý americký prezident Jimmy Carter rozvířil vody ve své domovině. V rozporu s oficiálním stanoviskem Washingtonu poslal na ruskou ambasádu mapu s pozicemi Islámského státu v Sýrii, již vytvořila jeho mateřská organizace The Carter Center. „Pokud Rusko neudeří na správné místo, vězte – je to moje chyba, ne Putinova,“ vtipkoval posléze v televizi.

No tohle: Taková podaná ruka Putinovi. Z USA
Foto: repro youtube, tan
Popisek: James Earl „Jimmy“ Carter je americký demokratický politik, byl 39. prezidentem Spojených států amerických

„Napsal jsem (Vladimiru Putinovi) ve čtvrtek a zeptal se ho, jestli nepotřebuje kopii naší mapy k přesnějším úderům v Sýrii. A v pátek jsem dostal telefonát od ruského velvyslanectví ve Washingtonu, a bylo mi řečeno, že by rádi tuto mapu dostali,“ prohlásil Carter během svého projevu, vysílaném na NBC News. „Takže, pokud Rusko neudeří na správné místo, vězte – je to moje chyba, ne Putinova,“ vtipkoval.

Server První zprávy s odkazem na americká média uvádí, že administrativa amerického prezidenta Baracka Obamy mezitím opakovaně zdůraznila, že nebude spolupracovat s Ruskem, který podporuje režim syrského prezidenta Bašára Asada.

Zástupkyně amerického ministerstva obrany Elissa Smithová odmítla americkým médiím sdělit, zda Pentagon věděl o akci někdejšího prezidenta. Nekomentoval to ani Bílý dům, The Carter Center, ani velvyslanectví Ruské federace.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…