Noční proud Jana Rejžka: Mezi jednou a čtvrtou hodinou zúčtoval se „slavíkem“ Ortelem

30.11.2015 8:28

Filmový a hudební kritik Jan Rejžek je pobouřen, že skupina Ortel získala hned dvoje ocenění v anketě Český slavík. Jedno za druhé místo mezi hudebními skupinami, další si odnesl frontman Tomáš Ortel za třetí místo mezi zpěváky. „Michale Davide, vrať se s Poupaty!“ vyzývá evidentně znechucený Rejžek známého českého zpěváka.

Noční proud Jana Rejžka: Mezi jednou a čtvrtou hodinou zúčtoval se „slavíkem“ Ortelem
Foto: Martin Kovář
Popisek: Jan Rejžek

Anketa

Umíte střílet ze střelné zbraně?

74%
hlasovalo: 12001 lidí

Rejžek se k anketě Český slavík, jež vygradovala v sobotu slavnostním galavečerem, který v přímém přenosu vysílala televize Nova, vyjádřil ještě tentýž den. „Každý národ má takového slavíka, jakéhosi zaslouží,“ konstatoval na svém facebookovém profilu krátce před půlnocí.

V neděli po druhé hodině ranní dal hudební kritik naplno průchod svému znechucení z letošních slavíků. „Zírám, že to ještě nikdo z kolegů hudebních publicistů nenapsal naplno, hlavně po dnešním tzv. úspěchu při slavíku. Ortel je krystalicky primitivní fašounský grafoman (Lando, vrať se!), který by příští rok měl zpívat hymnu s Konvičkou a Zemanem na Albertově. Nejvyšší hnus. Vedle toho je Bílá a Vondráčková s Alexandrovci málem disidentka,“ míní Rejžek.

Pověst noční sovy potvrdil kritik zkraje nového týdne, když se opět nad ránem znovu vyjádřil o frontmanovi hudební skupiny Ortel. „Tak naposledy o tom ubožákovi, kterému se tleskalo v přímém televizním přenosu. Na toho jsme fakt čekali. Pokud se tento veletrapný krylovský plagiátor, slavičí favorit a negramotný fašoun Ortel odvolává k vlasti mé, jeho údajné matce a k podobným blábolům a dávným zaprášeným landovským náckovským rekvizitám, věřím, že se ho matka zřekne. Možná si nácíček příště dá duet s Lucinkou a Helenkou s Alexandrovci. Neskonalý hnus. Michale Davide, vrať se s Poupaty!“ vyzýval známého českého zpěváka, kterého mnozí považují za exponenta komunistického režimu. Mimo jiné kvůli písni Poupata, jež se stala symbolem Spartakiády v roce 1985.

A protože mu Tomáš Ortel evidentně nedá spát, o hodinu později se Rejžek s uživateli Facebooku podělil o výsledky své investigativní práce. „Kde jsou ti všichni investigativci z Lidovek a MFD, Reflexu a Týdne? Ten vepř tzv. Ortel se doopravdy jmenuje Hnídek, je to syn provařeného estébáka. Jsme doma,“ konstatoval hudební a filmový kritik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…