Nora Fridrichová se neudržela. Její obdiv k hrdinnému Šarapatkovi z Rady ČT musel ven

05.07.2020 7:44 | Zprávy

Moderátorka pořadu 168 hodin České televize Nora Fridrichová se pustila do čtení knihy novináře Jaroslava Kmenty s názvem Rudý Zeman. A na svém facebooku nešetří chválou a obdivem na adresu Zdeňka Šarapatky za to, jak kauzu Olovo za premiérování Miloše Zemana odhalil.

Nora Fridrichová se neudržela. Její obdiv k hrdinnému Šarapatkovi z Rady ČT musel ven
Foto: Repro Facebook
Popisek: Nora Fridrichová s odznáčkem hnutí Pulse of Europe

„Zdeněk Šarapatka nevěděl, co dál. Z odhalení špinavosti byl velmi přešlý, znechucený a současně naštvaný. Nejvíc ho znepokojovalo, že by se Šlouf se Zemanem uchýlili k ataku na rodinu Petry Buzkové,“ sdílela Fridrichová na sociální síti úryvek z knižního díla Jaroslava Kmenty.

„Konečně čtu Kmentova Rudého Zemana a zaujaly mě detaily kauzy Olovo z května 2000, zejména role, kterou ve zveřejnění hanopisu na korunní princeznu ČSSD Petru Buzkovou sehrál tehdejší poradce premiéra Miloše Zemana Zdeněk Šarapatka,“ dodala ve svém komentáři.

„Jak kompro našel v počítači kolegy Šímy, jak s ním zděšený obíhal špičky ČSSD Buzkovou (zhroucená), Špidlu (zničíte stranu) i Grosse (tady na mě máte mobil). Až ho předal novinářce MFD Sabině Slonkové (pozor, neplést s dnešní MFD). Po zveřejnění se rozpoutala obří aféra,“ popisuje vývoj kauzy.

„Pamatuju si dodnes, jak jsem ráno letěla do trafiky a hltala ji v tramvaji cestou do práce. Šarapatka z Úřadu vlády odešel a rok nemohl sehnat práci. Zastavil ale kompro, které mělo profesně i lidsky zničit politickou oponentku. Nevím, zda mu to někdy řekla, nicméně Zdeněk Šarapatka se zachoval jako hodnotově naprosto pevný člověk. Tehdy, stejně jako dnes,“ dodala závěrem Nora Fridrichová.

A sám Šarapatka z Rady ČT si chválu veřejnoprávní novinářky nenechal ujít, když pod zveřejněný úryvek z Kmentovy knihy a následný chvalozpěv Fridrichové přidal svůj komentář: „Vzpomínky na budoucnost....proč mám pocit, že se ta doba vrací...“
 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…