Nová kniha připomene Olgu Havlovou

22.01.2016 10:44

Olga Havlová se podle nejnovějšího titulu nezapomenutelně vryla do našich srdcí. Nejen jako manželka Václava Havla, ale především jako silná a statečná žena, která se nebála vzdorovat osudu a pomáhat druhým.

Nová kniha připomene Olgu Havlovou
Foto: wikipedia
Popisek: Olga Havlová, bývalá první dáma.

Dvě neslučitelné povahy srostly v jeden celek – hubatá holka ze Žižkova okouzlila mladíka z bohaté buržoazní rodiny pražských intelektuálů. Bok po boku prožili život plný dramatických zvratů, byli spolu v dobrém i zlém, v bohatství i chudobě, ve zdraví i nemoci. Od smrti této výjimečné ženy uplynulo v lednu 2016 už 20 let.

Tak na Olgu Havlovou pohlíží nejnovější titul Mileny Bohatové, který je doprovozen řadou fotografií a osobních svědectví. „Její život s Václavem Havlem najednou začal vypadat jinak. Z domu na Rašínově nábřeží se přestěhovali do vily v Dělostřelecké ulici ve Střešovicích. Na každém kroku je doprovázela ochranka, přestali mít čas na všechno, co je dřív bavilo. Jejich vztah začal mít sice navenek jinou podobu, ale ve své podstatě zůstal úplně stejný. Oba si jím byli naprosto jistí," stojí například v kapitole Z Hrádečku na Hrad.

Knihu vydává nakladatelství XYZ. Dodejme, že Olga Havlová zemřela 27. ledna 1996.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…