Nová migrační trasa přes Česko? Už se o tom hovoří

19.11.2021 7:36

Poté, co se zhruba pět tisíc běženců neúspěšně pokusilo překročit bělorusko-polskou hranici, se zřejmě pokusí dostat do západní Evropy přes Ukrajinu, Slovensko a Česko, uvádějí Novinky s odkazem na polský list Gazeta Wyborcza a slovenská televize Markíza.

Nová migrační trasa přes Česko? Už se o tom hovoří
Foto: Repro Twitter
Popisek: Migranti na hranicích Polska a Běloruska

Ukrajinští pohraničníci zároveň oznámili, že na hranici s Běloruskem zastavili 15 migrantů, kteří se vydávali za turisty.  Podle agentury Reuters jde o první takový případ od doby, kdy na hranici mezi Běloruskem a jeho sousedy z Evropské unie propukla migrační krize.

Původní zdroj ZDE

Nyní média v Polsku a na Slovensku spekulují, že migranti by to po neúspěchu u polské hranice mohli brzy zkusit přes bělorusko-ukrajinskou hranici, která je méně střežená.

„Jsou informace, že pokud se Bělorusku nepodaří procpat migranty přes hranice Polska, budou zkoušet ty lidi směrovat na hranici s Ukrajinou,“ uvedla Anna Gorczyca, reportérka Gazety Wyborcza, podle níž je ale těžko říct, zda by měli migranti reálnou šanci až na Západ projít.

Ve středu Polsko zaznamenalo velký přesun migrantů na běloruské straně společné hranice. Ukrajinské služby signalizují, že asi pět tisíc migrantů je v blízkosti bělorusko-ukrajinské hranice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…