Nova ruší pořad, který včera odstřelil Haška. Slavného reportéra to bolí

07.11.2013 18:32

Publicistický pořad Na vlastní oči na TV Nova končí, oficiální důvody zatím nejsou známy. Televize zatím ani neprozradila, zda toto rozhodnutí znamená výpověď pro investigativní reportéry Josefa Klímu a Janka Kroupu. Na skutečnost upozornil server Mediář.cz.

Nova ruší pořad, který včera odstřelil Haška. Slavného reportéra to bolí
Foto: tan
Popisek: Novinář Josef Klíma

"Na vlastní oči jsou silný brand dlouhodobě pevně spojený s televizí Nova a vedení skupiny Nova tak bude průběžně monitorovat příležitosti na trhu a vyhodnocovat, kdy bude vhodné tento pořad opět vysílat," stojí v oficiálním prohlášení televize Nova. Na vlastní oči přitom právě tento týden vzbudily rozruch, když ve středu byla v pořadu odvysílána kontroverzní reportáž o politických začátcích prvního místopředsedy ČSSD Michala Haška.

"Co s námi bude, vůbec nevíme. O konci pořadu jsem se dozvěděl před hodinou a v pátek k tomu máme poradu," uvedl pro server iDnes.cz Klíma. "Prožívám déjà vu, už jednou jsem byl u zániku Očí. O to bolestnější to pro mě je," dodal reportér, kterého v první polovině prosince čeká křest nové knihy Advokát a jeho pán.

Důvodem jsou zřejmě finance

Pokud prý o práci přijde, bude muset upustit od plánu rozdělit svou penzi deseti seniorům v nouzi. "Teď jsem čerstvě vstoupil do důchodu a já jej nemohu rozdat, protože Nova právě zrušila pořad a já na tom důchodu budu závislý," vysvětlil.

Jako nejpravděpodobnější důvod se jeví nedostatek finančních prostředků. Deník E15 totiž poukázal na skutečnost, že společnost CME, kam spadá i držitel licence Novy, je ve ztrátě více než tří miliard korun, což je nejhorší hospodářský výsledek za posledních deset let. CME má kvůli tomu propustit v celé skupině zhruba tisíc ze 4 500 zaměstnanců.

reklama

autor: nem

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …