Nové vystoupení Angely Merkelové: Výzva Němcům, která ještě nezazněla

26.09.2016 9:48

Kancléřka Angela Merkelová ve videovystoupení vyzvala Němce, aby více cestovali do zemí Blízkého východu. Svůj komentář učinila u příležitosti začátku setkání Svazu německého turistického průmyslu.

Nové vystoupení Angely Merkelové: Výzva Němcům, která ještě nezazněla
Foto: bundeskanzlerin.de, tan
Popisek: Německá kancléřka Angela Merkelová

Podle Merkelové je důležité více cestovat po zemích Blízkého východu, aby tak lidé lépe pochopili historii a současný vývoj v této části světa. „Dozvíte se při takovém cestování více o vztazích mezi arabskými státy a Evropou, což vám umožní lépe vnímat situaci v regionu Blízkého východu, pochopit mentalitu tamějších lidí i globalizaci. Považuji za ideální, když se může člověk o těchto skutečnostech přesvědčit přímo na místě,“ uvedla německá kancléřka dle serveru Berlin Journal.

Anketa

Bez Evropské unie bychom chcípli hlady, myslí si Karel Schwarzenberg. Má pravdu?

2%
98%
hlasovalo: 8768 lidí

Merkelová byla dotazována studentkou Alessou Busch konkrétně na země arabského světa. „Cestování německých turistů například v arabských zemích má samozřejmě dva efekty. Za prvé pomáhá těmto zemím z ekonomického pohledu. V těchto zemích je často vysoká nezaměstnanost a cestovní ruch napomáhá růstu průmyslu a dalších odvětví hospodářství, jenž zajišťuje lidem optimističtější vyhlídky do budoucnosti.“

Dalším aspektem je podle Merkelové již zmiňované získání porozumění současným vztahům mezi těmito vzdálenými regiony a Evropou. „Ráda bych povzbudila všechny, kdo plánují cestovat do zemí arabského světa,“ zopakovala kancléřka svoji výzvu. Zároveň však upozornila na možné bezpečnostní problémy, se kterými se mohou turisté při cestování po zemích Blízkého východu potýkat.

„V každé z těchto zemí panuje odlišná bezpečnostní situace. Ministerstvo zahraničí ve spolupráci s velvyslanectvími v těchto zemích pečlivě monitoruje vývoj situace a informuje o aktuálním stavu na svých webových stránkách. Doporučuji proto všem turistům, kteří se chystají do těchto regionů, aby si předem zjistili veškeré dostupné informace,“ uvedla v krátkém video rozhovoru Merkelová, která by měla dnes odpoledne vystoupit na setkání zástupců cestovního ruchu také osobně.

Je otázkou, jestli i sama Angela Merkelová holduje cestování na Blízký východ, nicméně v jednom z aktuálních rozhovorů podle serveru Berliner Zeitung prozradila i zajímavou perličku ze své dávné minulosti. Všeobecně se ví, že v mládí chodila Merkelová do pionýra, stala se aktivní svazačkou a ráda poslouchala Beatles. V rozhovoru pro jubilejní vydání Wirtschaftswoche nově prozradila, že v době studií koketovala s myšlenkou otevřít si restauraci. K tomu nakonec nedošlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…