Novinář: Zeman jede, Dienstbier má smůlu. Nediv se, Zaorálku

11.12.2012 9:43

Souboj Miloše Zemana a Jiřího Dienstbiera o levicového voliče při prezidentské volbě podle redaktora Aktuálně.cz Jan Lipolda připomíná střetnutí Borise Jelcina s Johnem Kennedym. O to překvapivější je výsledek tohoto souboje- vše nasvědčuje, že do druhého kola prezidentské volby postoupí první z nich.

Novinář: Zeman jede, Dienstbier má smůlu. Nediv se, Zaorálku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman a jeho dcera Kateřina

„Jiří Dienstbier, podle průzkumů už déle než rok nejpopulárnější politik nejpopulárnější politické strany. „Mučedník" pražských komunálních voleb z roku 2010, kdy se vzepřel straníkům z éry špičatých bot. Spoluzachránce Bohemians 1905. Muž bez skandálů. Zánovní tvář ve vysoké politice. Slibný kandidát,“ myslí si Lipold.

Důvody, proč Zeman "jede" jsou podle něj dva. Za prvé popularita ČSSD, i když dlouhodobě vede průzkumy preferencí, stále klesá. Lidé chtějí místo stran spíše nezávislé osobnosti. A k nim z nejasného důvodu počítají i Zemana. A za druhé- český volič si přeje změnu, ale zároveň stabilitu. A obojí mu symbolizuje právě Zeman. Ten má navíc mnohem účinnější kampaň.

Sociální demokraté mezitím svému kandidátovi spíše mydlí schody. A fakt, že se tomu diví dokonce i místopředseda Lubomír Zaorálek prý dokazuje, že se nejspíš nejedná o záměr, ale o obyčejnou politickou chybu. A ČSSD za ní může zaplatit například už po volbách v roce 2014. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…