Novináři Deníku navštívili obávanou Radmilu Kleslovou a nestačili se divit

20.06.2015 16:42

Ostré lokty, obavy politiků, ráznost, desítky telefonů a hodin v práci. Den za dnem. Už řadu let. I tak podle sobotního Pražského deníku vypadá starostka Prahy 10 Radmila Kleslová (ANO), zřejmě nejbližší spolupracovnice Andreje Babiše.

Novináři Deníku navštívili obávanou Radmilu Kleslovou a nestačili se divit
Foto: red
Popisek: Radmila Kleslová (ANO)

Vše prý začalo na již zmiňované vršovické radnici, kde se v roce 2010 Kleslová stala radní za ČSSD. Už tehdy podle reportáže Deníku práci obětovala soukromý život, v kanceláři a mezi lidmi trávila podle vzpomínek tehdejších kolegů i 14 hodin v kuse. Při tom všem ještě musela stíhat starost o tehdy dospívající dceru Kateřinu, na jejíž výchovu je jako vdova sama.

Její pracovitost a ráznost, s jakou se v desáté městské části snažila řešit oblast školství a bezpečnosti, nakonec lidé ocenili ve volbách. Kleslová se v zimě loňského roku stává starostkou za hnutí ANO.

„Jako jedna z mála radnic v Praze jsme si nikdy nemuseli brát úvěry, máme velké finanční rezervy. Ty se nebojíme investovat do potřebných. Jestli se to někomu z opozice nelíbí, ať příště vyhrají volby a vedou radnici jinak,“ uvedla během rozhovoru Radmila Kleslová s odkazem na zdravou situaci na radnici.

Pro Deník Kleslová zřejmě jako pro první médium potvrdila, že by se rovněž nebránila být součástí dolní komory Parlamentu. „Nebála bych se toho. Ale volby do sněmovny jsou pro mě hrozně daleko. Poté, co mi během tří týdnů umřel manžel, si nic neplánuji,“ odpověděla politička, která v dalších volbách bude možná pro mnohé ženy inspirací a důkazem, že i ženy mají ve stále ještě „chlapském prostředí“ politiky své důležité místo.

„Myslím si, že stále platí, že hlavním tahounem našeho hnutí je předseda Babiš. Lidé skoro každý den vidí, jak zápasí s opozicí a někdy i koalicí o to, aby se tu konečně politika dělala na základě zdravého rozumu, transparentně, pro lidi. No a my ostatní mu snad taky neděláme ostudu,“ podotkla „doktorka“ pro ParlamentníListy.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…