Novinářka Tachecí tvrdě zúčtovala s komunistou Ondráčkem. Podívejte se

28.06.2014 10:39

Novinářka Barbora Tachecí se v komentáři uveřejněném v sobotní MF Dnes tvrdě vymezila proti komunistickému poslanci Zdeňku Ondráčkovi. Ten si u mandátového a imunitního výboru postěžoval, že ho první místopředseda TOP 09 nazval „komunistickým fízlem“. Ondráček byl skutečně policistou a v listopadu 1989 nezacházel s demokraticky smýšlejícími demonstranty právě v rukavičkách.

Novinářka Tachecí tvrdě zúčtovala s komunistou Ondráčkem. Podívejte se
Foto: ksm.cz
Popisek: Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek označil Zdeňka Ondráčka za „komunistického fízla“ a odkázal tak na jeho minulost před listopadem 1989, kdy dnešní poslanec stál na straně represivních složek proti demonstrantům požadujícím svobodu. Ondráček označil Kalouskův výrok za hanlivý a podivoval se nad tím, jak hluboko klesla etická kultura ve sněmovně. Podle jeho názoru by přitom i poslanci měli být určitým vzorem pro společnost. Následně podal stížnost na mandátový a imunitní výbor.

Tato slova se ale ani trochu nelíbila novinářce Tachecí a dala to jasně najevo.Radši tisíc vulgarit pronesených na půdě svobodného českého Parlamentu, soudruhu poslanče, než jedna rána obuškem do člověka vinného tím, že si v diktatuře dovolí demonstrovat. Etické hodnoty poslanců, kteří nebyli na straně represivních složek, jsou nepochybně vyšší než vaše - bez ohledu na to, jaký používají slovník,“ zúčtovala s Ondráčkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…