Novinářka prozrazuje, čím Petr Nečas pomohl českému zdravotnictví

15.11.2012 12:06

Marek Šnajdr (ODS) možná brzy skončí ve funkci předsedy Správní rady VZP. Pokud ho ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) odvolá, prospěje tím podle komentátorky Lenky Zlámalové českému zdravotnictví. Heger už k tomuto odvolání má ve správní radě sílu a tu mu fakticky poskytl premiér Petr Nečas (ODS).

Novinářka prozrazuje, čím Petr Nečas pomohl českému zdravotnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Vláda je sice křehká, ale zdá se, že jakýmsi způsobem vládne. Dojde k výměně ministra dopravy Pavla Dobeše (LIDEM) a ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) dostane možnost reálně ovlivňovat fungování největší zdravotní pojišťovny v zemi. Komentátorka Lenka Zlámalová si v komentáři pro středeční Lidové noviny všímá skutečnosti, že tím fakticky oslabil předseda správní rady VZP Marek Šnajdr, jenž se počítá mezi rebely ODS, kteří složili poslanecký mandát.

Pokud za tím nestojí cosi jiného...

„Leoš Heger by měl podle všeho mít po včerejšku ve správní radě většinu na odvolání Šnajdra z postu předsedy i na výměnu generálního ředitele Pavla Horáka. Pokud to tak dopadne, Petr Nečas zaslouží uznání, jak v těžké době podržel svého ministra proti mocenským obavám a ambicím části vlastní strany. Kohabitace Šnajdr Heger nemohla kvůli vyhroceným vztahům dlouhodobě fungovat a premiér přispěl rychlým rozhodnutím ke stabilitě zdravotnictví," píše Zlámalová.

To je podle komentátorky věc, která Česku jen prospěje, pokud se časem neukáže, že za touto obměnou Správní rady VZP nestály ještě jiné zájmy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…