Novinky z Islámského státu: Stovky poprav. Došly peníze, tak se prý prodávají orgány

22.04.2016 15:53

Bojovníci teroristické organizace Islámský stát údajně popravili 250 žen a dívek za to, že se odmítly podvolit životu v otroctví. Nechtěly totiž vstoupit do dočasných manželství s některými z bojovníků. Teroristé si však došlápli i na učitele, a dokonce zabíjejí i ve vlastních řadách. Nedostatek peněz je totiž nutí obchodovat s orgány.

Novinky z Islámského státu: Stovky poprav. Došly peníze, tak se prý prodávají orgány
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

Ve třetím největším iráckém městě Mosulu, které je stále baštou Islámského státu, došlo údajně k tragédii. Teroristé popravili 250 žen a dívek, které odmítly vstoupit do dočasných manželství a žít tak jako sexuální otrokyně.

„Přinejmenším 250 dívek bylo zatím popraveno Islámským státem za to, že se odmítly podvolit praktikování sexuálního džihádu, a v některých případech byly zavražděny i jejich rodiny, že nechtěly vyhovět požadavkům Islámského státu,“ tvrdí Said Mamuzini, mluvčí Kurdské demokratické strany.

Ty ženy, které vyhoví jejich požadavkům, nesmějí vycházet ven bez doprovodu, nemají povoleno vybírat si partnery a chodí zcela zahalené. Islámský stát si tímto způsobem vytvořil plně funkční trh s otrokyněmi, někdy je bojovníci získávají za odměnu, jindy je mění mezi sebou.

Loni v srpnu došlo k podobné sérii poprav, při kterých bylo zabito 19 žen, které se taktéž odmítly podvolit požadavkům teroristů. Předloni teroristé unesli takřka 500 jezídských žen, které se pak údajně staly základem pro jejich trh s otrokyněmi.

Ženy však nejsou jedinou perzekvovanou skupinou. Islámský stát totiž zabíjí i učitele, kteří se zprotiví jeho vůli. Výuka nových bojovníků totiž opomíná matematiku, chemii či fyziku ve prospěch lekcí džihádu a dějin ISIS. Podle jednoho z tamních učitelů džihádisté odvlekli již desítky kantorů neznámo kam přímo z hodiny.

Občas ale Islámský stát zabíjí i ve vlastních řadách. V poslední době jej totiž nedostatek financí, zdrojů a zásob a obecně stále nepříznivější situace dohnaly k tomu, že svoje bojovníky prodává na orgány.

Podle nejmenovaného zdroje nutili bojovníci Islámského státu mosulské doktory, aby zaživa odoperovali orgány jednoho jejich raněného druha. Údajně však prodávají orgány vězňů i jednotek syrské armády. V Mosulu se stalo jejich obětí přinejmenším 183 osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: spa

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…