Noviny: Naštvaný Kalousek volal do ČT. V TOP 09 je dusno. Proč?

12.10.2015 8:21

Po šesti letech rozvod. Tak by se dala nazvat situace mezi TOP 09 a hnutím Starostové a nezávislí. Podle Hospodářských novin si oba bývalí partneři, Miroslav Kalousek (TOP 09) a Petr Gazdík (STAN), dělají naschvály.

Noviny: Naštvaný Kalousek volal do ČT. V TOP 09 je dusno. Proč?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek v pořadu OVM

Anketa

Ohrožuje Andrej Babiš českou demokracii?

44%
56%
hlasovalo: 5857 lidí

Hospodářské noviny následně zmiňují stížnost místopředsedy Kalouska v České televizi, když si do pořadu Otázky Václava Moravce chtěli pozvat lídra STAN Gazdíka. Šlo o duel s premiérem Bohuslavem Sobotkou a Kalousek tehdy samotnému Moravcovi vysvětloval, že on je opozičním lídrem. Do pořadu následně televize pozvala lídra ODS Petra Fialu.¨

Spor se rozhořel i poté, co Věra Kovářová, poslankyně za TOP 09, která je však i místopředsedkyní Starostů, vystupovala v nedělní Partii na TV Prima. TOP 09 vadily titulky pořadu, kde bylo napsáno poslankyně TOP 09 a STAN. TOP 09 však chtěla, aby tam byla pouze jejich zkratka. „Pokud jde o náš postupný rozchod, věřím, že neopodstatněné emotivní výroky na naši adresu, ke kterým v poslední době došlo, se už nebudou opakovat. Nikomu nepřináší nic dobrého,“ okomentovala to Kovářová. To byla zjevná narážka na Miroslava Kalouska, který v Hospodářských novinách uvedl, že hnutí STAN zastupuje jen malou část starostů a komunálních politiků a jejich hlavním cílem je zisk peněz pro obce. 

Gazdík veřejně vnitrostranické diskuse řešit nechce. „Špinavé prádlo pereme doma,“ uvedl. O tom, jaká bude budoucnost Starostů, se teprve rozhodne. Do krajských voleb půjdou rozhodně sami, a pak se rozhodnou, co dál. Buď pak půjdou sami i do sněmovních voleb, nebo se dají dohromady s lidovci, kteří o spolupráci projevili zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …