Noviny doslova: Počkejte, vy bílý svině, až nás tu bude víc, všechny vás podřízneme! vyhrožují uprchlíci v Česku

05.08.2015 9:27

Zatímco po nedávných výtržnostech běženců poslala policie do uprchlického tábora v Bělé pod Bezdězem desítky svých lidí, počet civilních pracovníků v zařízení klesá. Tito lidé navíc čelí hrozbám ze strany uprchlíků, přitom jim není zajišťována žádná ochrana. Navíc se mohou od uprchlíků nakazit řadou nakažlivých chorob, ani v tomto směru ale nejsou nijak zvlášť chráněni, například rukavicemi, rouškami nebo očkováním. Upozorňuje na to dnešní Právo.

Noviny doslova: Počkejte, vy bílý svině, až nás tu bude víc, všechny vás podřízneme! vyhrožují uprchlíci v Česku
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci ze Sýrie v srbské Subotici nastupucjí do autobusu, který je veze k maďarské hranici

Podle něj v tomto uprchlickém zařízení kvůli výpovědím či nemocem pracuje kolem patnácti lidí. Ministerstvo vnitra už vydalo inzerát, s jehož pomocí hledá sociální pracovníky a další zájemce, kteří by sem šli s migranty pracovat.

Jenže věc má háček. Nikdo se totiž nestará o bezpečí samotných pracovníků. Běžné jsou prý výhrůžky podříznutím nebo znásilněním. Tyto výhrůžky prý nemusejí brát vážně, reálně ale hrozí nejrůznější choroby.

„Vojáci, kteří chodili na mise do Afghánistánu, měli řadu různých očkování, když se vrátili, absolvovali různá vyšetření, léčbu. Sem přicházejí běženci ze stejné země a z mnoha dalších, u některých se prokázaly různé choroby od plicních chlamydií po HIV, ale nikdo se tady o to nezajímá,“ potvrdil listu důvěryhodný zdroj.

Mezi uprchlíky se prý objevilo podezření na TBC

Běženci jezdí do mladoboleslavské nemocnice na RTG plic a vyšetření krve, podrobnosti o jejich stavu nechce ale sdělovat. Podle neoficiálních informací se mezi uprchlíky objevilo podezření na tuberkulózu.

Místo toho, aby se s přívalem migrantů počet pracovníků tábora zvyšoval, někteří raději odcházejí, protože nechtějí riskovat vlastní zdraví. O tom, že by se s běženci pracovalo v rukavicích nebo v rouškách, nemůže prý být ani řeč. Někteří jsou rádi, že mají aspoň očkování proti žloutence, mnozí ale nemají ani to.

Uchazečům pro tuto práci je nabízen hrubý plat 18 tisíc Kč.

Vyjít s běženci prý není práce pro každého. „Je tam celkem běžné, že nadávají, pokoušejí se skákat z oken, vyhrožují zdravotníkům a komukoli v uniformě, že ho podříznou. Hlavně Afghánci, kteří jsou většinou nevzdělaní a mají jen představu o tom, že se o ně v Německu všichni zadarmo postarají, vyhrožují: Počkejte, vy bílý svině, až nás tu bude víc, všechny vás podřízneme!“ uvedl své zkušenosti zdroj listu, který z obavy před ztrátou zaměstnání nechtěl zveřejnit jméno.

V táboře je nyní kolem 450 lidí, drtivá většina jsou prý mladí muži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…