Noviny píší o návratu Karolíny Peake do politiky

10.06.2014 7:11

V říjnu opustila Karolína Peake Poslaneckou sněmovnu a příslovečně „do roka a do dne“ by se mohla do politiky vrátit. Byť pouze do té komunální, kam se v říjnu má volit. Již delší čas se v kuloárech debatuje o její kandidatuře v komunálních volbách, a to dokonce i v barvách, které byste nejspíš nečekali.

Noviny píší o návratu Karolíny Peake do politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Peake má kromě své tříleté sněmovní zkušenosti za sebou též angažmá v komunální politice, neboť byla zastupitelkou na Praze 1. Právě zde na sebe svými aktivitami poprvé upozornila. Proto je prý možné, že se znovu pokusí získat mandát v zastupitelstvu prvního metropolitního obvodu.

„Politiku včetně té komunální samozřejmě sleduji,“ ujistila bývalá ministryně obrany. Hledá prý stranu, která bude k Praze přistupovat jako k městu, kde bude příjemné žití pro většinu obyvatel a nebude řešit pouze zajímavé projekty typu cyklostezek. „Když takovou stranu najdu, ráda s ní budu spolupracovat i aktivněji,“ dodala Peake pro deník Právo.

Kdo by touto stranou mohl být, se v kuloárech čile diskutuje. Peake několikrát podpořila Stranu svobodných občanů, které se nedávno podařil historický průlom ve volbách do Evropského parlamentu. Podle deníku Právo se však v kuloárech spekuluje i o její kandidatuře za hnutí ANO vicepremiéra Andreje Babiše. „Hovořilo se o tom, že by mohla kandidovat za ANO, či za nějakou úplně novou stranu," píše doslova deník.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…