Noviny píší o tom, jak se prý Nagyová chovala k mužům

14.06.2013 8:42

Deníky Blesk a MF Dnes píší o pravé ruce premiéra Petra Nečase (ODS) Janě Nagyové, která byla zadržena policií při velké protikorupční razii na Úřadu vlády. Podle informací obou listů nebylo nikdy příliš těžké dostat se s touto ženou do konfliktu, stačilo třeba nesprávné oslovení. Svérázným způsobem také přijímala zájemce o schůzku s premiérem.

Noviny píší o tom, jak se prý Nagyová chovala k mužům
Foto: Repro Reflex
Popisek: Titulní strana časopisu Reflex

Podle deníku Blesk byla Nagyová a lidé kolem ní v hledáčku kriminalistů minimálně rok. Pravá ruka Petra Nečase byla policií vyslýchána už loni kvůli svým odměnám a problémům s autentičností její diplomové práce. Detektivové se jí údajně měli ptát také na důvody zastavení inventarizace na Úřadu vlády. Lidé z okolí premiéra prý mluvili jasně. "Byla z toho na zhroucení. Dokonce si kvůli tomu povolala na pomoc i mocného Rittiga," cituje deník.

Kromě něj se Nagyová údajně kontaktovala i s dalším vlivným kmotrem - Romanem Janouškem. Zda jim domlouvala schůzky s Nečasem, není jisté. Další zájemci o schůzku s předsedou vlády podle bulvárního deníku Blesk uvedli, že Nagyová od nich za domluvení schůzky požadovala drahé kabelky luxusních značek světových módních návrhářů.

Paní vrchní ředitelka

Kromě toho prý není rozhodně složité tuto ženu naštvat. Stačí podle MF Dnes neobratným způsobem požádat o schůzku nebo nevhodné oslovení. Trvala na tom, aby se jí říkalo "paní vrchní ředitelko".

Svou zkušenost s Nagyovou popsal deníku i jeden z vysoce postavených státních úředníků. "Pár minut poté, co jsem poslal žádost na sekretariát vlády, mi volal sám premiér. Byl rozčílený, křičel na mě, co si to k paní vrchní ředitelce dovoluji. Při další cestě do Strakovy akademie jsem si vzal pugét a šel se Nagyové omluvit. Nechala mě půl hodiny čekat na chodbě, pak vyšla ven, vzala si kytku a řekla: To jste si dovolil hodně, doufám, že se to nebude opakovat."

Strach prý Nagyová nenaháněla pouze svým podřízeným, ale i lidem, kteří zastávali stejné nebo dokonce vyšší posty než ona sama. Podle Petra Nečase je to ale nesmírně pracovitá žena a kauzu jejích odměn označil jako lynč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…