Noviny píší o tom, že exšéf Čepra a NBÚ ustál další kauzu

21.03.2014 10:35

Pod titulkem „Muž, který ustál vše: Krejčíře i stíhání pro miliardové machinace“ rozebírají páteční Hospodářské noviny kauzy spojené s bývalým ředitelem státní společnosti Čepro Tomášem Kadlecem. Poslední soud vyhrál Kadlec právě včera.

Noviny píší o tom, že exšéf Čepra a NBÚ ustál další kauzu
Foto: red
Popisek: Čepro

Žaloba Kadlece spolu s obchodním ředitelem Alexandrem Houškou vinila z toho, že draze nakupovali palivo a levně jej prodávali. „Škodu detektivové spočítali na 260 milionů korun,“ napsal deník.

Podle soudu šlo ale o běžné obchody, navíc prý oba manažeři dělali jen to, o čem vědělo představenstvo, auditoři a dozorčí rada.

Zatímco soudce Vladimír Cvetler podle listu zapochyboval, zda společnosti vůbec nějaká škoda vznikla, státní zástupce si myslí, že se o běžný obchod nejednalo. „Třeba i kvůli tomu, že Kadlecovi v té době přišel na švýcarský účet milion dolarů a 250 tisíc eur od firmy z Lichtenštejnska,“ uvedl deník. Jenže důkaz, že šlo o úplatek, nikdo nenašel.

List také připomíná podobnou kauzu, která Kadlece ohrožovala před několika lety. Tehdy se Čepro zavázalo nakupovat palivo od firmy Loricus s tím, že když závazek nedodrží, zaplatí mnohamiliardovou pokutu. „Podle policistů byla smlouva nesplnitelná, a navíc prý vše tajně řídil Radovan Krejčíř, v jehož trezoru se našlo například číslo Kadlecova účtu,“ připomněly noviny s tím, že tento případ se nakonec nedostal ani k soudu. Naopak, Kadlec ještě dostal od státu odškodné 92 tisíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…