Nový šéf NKÚ je den ve funkci a už zahájil personální čistku

21.02.2012 17:03

Nový šéf Nejvyššího kontrolního úřadu Miloslav Kala se ještě pořádně nezabydlel a už zahájil personální obměny. „V současné chvíli mohu potvrdit, že připravuji personální opatření v kanceláři prezidenta NKÚ a ve správní sekci,“ potvrdil Aktuálně.cz Kala, který do úřadu nastoupil po Františku Dohnalovi.

Nový šéf NKÚ je den ve funkci a už zahájil personální čistku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Běh kancelářských krys

Nikdo by neměl být propuštěn, někteří zaměstnanci budou pouze přesunuti na jinou pozici. „Nebude se jednat o výpovědi, ale o odvolání z funkcí, zaměstnancům bude nabídnuto jiné pracovní zařazení,“ vysvětlil Kala a dodal, že změny budou provedeny do konce měsíce.

S personálními změnami nesouhlasí Legislativní rada vlády. „Vyzýváme stávajícího viceprezidenta Kalu, aby tyto personální kroky zastavil do doby, než bude rozhodnuto o novém prezidentovi NKÚ,“ apeluje rada na vedení úřadu.

Miroslav Kala v pondělí vystřídal ve funkci Františka Dohnala. Ten byl odvolán kvůli zneužití pravomoci a Městský soud mu udělil podmínku. Je obviněn, že odmítl vydat kontrolnímu orgánu sněmovny podklady umožňující audit hospodaření jeho instituce. Pokud by se rozsudek soudu změnil, Dohnal chce ve vedení NKÚ pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…