Nový šéf hasičů: Mým cílem je zachovat dosavadní funkčnost sboru

09.11.2011 16:00

Ministr vnitra jmenoval nového šéfa hasičů. Stal se jím Drahoslav Ryba, dosavadní šéf hasičského sboru na Vysočině. „Je to profesní čest, to místo obsadit. Já se domnívám, že sboru mohu něco dát a něco pro něj udělat,“ řekl ke svému jmenování Ryba. Do funkce nastoupí 1. prosince.

Nový šéf hasičů: Mým cílem je zachovat dosavadní funkčnost sboru

„Mým cílem je zachovat funkčnost alespoň v té míře, jaká je dnes, nebo se tomu co nejvíce přiblížit," zmínil v rozhovoru pro iDNES.cz své cíle Ryba.

Na příští rok se počty hasičů mají snížit o 354 tabulkových míst. „Podle rozpočtu, který máme na příští rok, to tak být musí. Definitivní pokles to určitě není, ale více se k tomu v současné době nedá říci," uvedl Ryba.

Na výjezdech se to podepíše

Méně hasičů bude znát i na výjezdech hasičů, pokud nepůjde o požár. „Nedotkne se to ale jen výjezdů, snižování se týká celého sboru a vychází z auditu, který proběhl," dodal Ryba.

Nemělo by se ale stát, že u některých případům by hasiči nezasahovali vůbec. „Já si myslím, že jedno z hlavních poslání hasičů, ne jediné, ale jedno z hlavních, je služba občanům při výjezdové činnosti. Mojí snahou tak bude výjezdovou činnost, pokud to jen trochu půjde, neomezovat," tvrdí Ryba.

Likvidační práce platí pojišťovny

Nezmění se ani likvidační služby po dopravních nehodách. „V současnosti je účtujeme pojišťovnám, takže nás to v podstatě nic nestojí," vysvětlil Ryba.

Dalším problémem hasičů je zastaralá technika. „Ekonomická situace je ale taková, jaká je a v brzké době z toho nějakou cestu ven nevidím," přiznal Ryba.

Čtěte více:

Hasiči chudnou, jejich "prezident" má odměny. Ať jde, volají

Hasiči byli smeteni ze stolu mimořádné schůze poslanců

Hasiči už mohou přiznat melouchy. Policisté mají stále smůlu


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…