Nový systém jsme získali v podstatě zadarmo, říká ministr Dobeš

31.07.2012 9:16

Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) v rozhovoru pro deník Právo obhajoval nový centrální registr vozidel. Nebrání se prý hloubkovému auditu, který navrhuje šéfka jeho strany Karolína Peake. Uvedl také, že nový systém byl pořízen v podstatě zadarmo.

Nový systém jsme získali v podstatě zadarmo, říká ministr Dobeš
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

Dobeš nemá nic proti auditu na ministerstvu dopravy, chce se ale s Peake dohodnout na tom, kdo ho bude provádět, aby byl skutečně nezávislý.

Audit se musí zabývat smlouvami s firmou ATS-Telcom

„Myslím, že součástí auditu bude problematika celého procesu přípravy nového registru vozidel, včetně jednotlivých smluv. Počínaje tou smlouvou, kterou v roce 2010 s ATS-Telcom podepsal tehdejší ministr dopravy Gustav Slamečka,“ řekl Dobeš v Právu.

Smlouva podepsaná Gustavem Slamečkou obsahovala ze tří čtvrtin pevně stanovené služby, jako je provozování registru řidičů nebo testy pro autoškoly. Zbývající třetina sestávala z ekonomicko-personálních službách pro ministerstvo dopravy. Resort Pavla Dobeše si pak příležitostně u firmy objednával služby týkající se systémové integrace a projektového řízení.

Nový registr jsme získali v podstatě zadarmo

Registr byl spuštěn 9. července a stejný den došlo k prvnímu kolapsu. Ten podle Dobeše způsobila právě dodavatelská firma ATS – Telcom Praha, která pro ministerstvo dopravy vytvořila nový registr za 37 milionů.

Původní smlouva z roku 2010 se rozšířila, čímž se mělo podle Dobeše výrazně ušetřit. To prý ukázal také nezávislý posudek. „Těch 37 milionů je zaplaceno z peněz, které bychom firmě ATS-Telcom museli za její služby zaplatit stejně, nebo by propadly. Nutno navíc připomenout, že za starý registr jsme ministerstvu vnitra ročně platili 32 miliónů, a to teď odpadlo. Takže nový systém byl získán vlastně zadarmo,“ vysvětlil Dobeš v Právu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…