Nový vývoj v kauze odsouzeného soudce

18.10.2018 22:03

I nadále zůstává za mřížemi bývalý soudce Ondřej Havlín. Ten byl v minulosti potrestán za to, že nezákonně ovlivňoval trestní řízení ve prospěch pachatelů, jimiž byli většinou podnapilí řidiči. Píše to server Aktuálně.cz.

Nový vývoj v kauze odsouzeného soudce
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Havlín nyní žádal o podmíněné propuštění poté, co uplynula polovina trestu, jenž si odpykává za korupci. Soud totiž podle soudkyně nebyl přesvědčen o tom, že odsouzený prokázal polepšení. Havlín následně proti rozhodnutí soudu podal stížnost.

Anketa

Jednání Radka Vondráčka v Rusku je nehorázné ponížení ČR, říká poslanec Pirátů Lipavský. Cítíte se poníženi?

3%
hlasovalo: 20310 lidí

Havlín byl odsouzen na 6,5 roku kladenským soudem, následně mu byl trest zmírněn na pět let a tři měsíce. Trestnou činnost pomohly podle všeho rozkrýt odposlechy. Havlín se nyní ve věznici chová řádně, nemá žádné pohledávky a udržuje i vztahy s rodinou.

Původní text ZDE

„Nebyl to exces, byl to zločin a za ten jsem byl potrestán. Jsem si vědom, že moje jednání zpochybnilo důvěru v justici. Prošel jsem si katarzí. To vše mělo dopad na můj zdravotní stav a osobní život,“ tvrdí Havlín, který by chtěl udělat podle svých slov tlustou čáru a v klidu dožít. Hovořil i tom, že dehonestoval justici. Soudkyně však tvrdí, že opakované výroky o zločinném jednání byly ze strany Havlína účelové. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…