Novým předsedou ODS v Ústeckém kraji je Petr Fiala

26.03.2013 22:30

Novým předsedou Občanské demokratické strany v Ústeckém kraji se stal Petr Fiala. Byl zvolen na dnešním regionálním sněmu strany. ODS byla v Ústeckém kraji více než dva měsíce bez předsedy, poté co z funkce v lednu odstoupil Jan Kubata.

Novým předsedou ODS v Ústeckém kraji je Petr Fiala
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Fiala bude funkci zastávat do ledna příštího roku. "Můj mandát bude končit stejně jako mandát celého již dříve zvoleného vedení regionálního sdružení ODS Ústeckého kraje. Byla to svým způsobem dovolba poté, co bývalý předseda, pan poslanec Jan Kubata, rezignoval," vysvětlil Fiala. Dosud zastával funkci místopředsedy regionálního sdružení. Je i náměstkem pro ekonomické a personální řízení ve firmě Krajská zdravotní, spravující pět velkých nemocnic v kraji. Fiala je také krajským zastupitelem.

Předchozí předseda Kubata odstoupil 10. ledna. Rezignaci zdůvodnil mimo jiné špatným výsledkem v loňských krajských volbách, vývojem na ústeckém magistrátu i osobními důvody. Krajskou ODS vedl od roku 2009, čtyři roky byl ústeckým primátorem.

Nový předseda chce vrátit ODS ke kořenům. "Abychom nehledali nějakou novou, pravou či tak trochu jinou ODS, ale přihlašuji se i k tomu, co senátoři a někteří starostové začali rozvíjet pod názvem ODS žije. Chci, abychom to naplňovali skutečně praktickou politikou," řekl Fiala.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …