Novým šéfem SPOZ bude její místopředseda Štengl

23.03.2013 15:00

UVNITŘ FOTOGALERIE Novým šéfem SPOZ se podle očekávání stal její místopředseda pro Čechy Zdeněk Štengl. Výsledek byl zřejmý už před volbou, neboť Štengl neměl protikandidáta. Podpořil ho i končící předseda strany Vratislav Mynář, který jako prezidentův kancléř funkci v čele strany neobhajoval. Zároveň sdělil delegátům i svou představu o dalších členech vedení strany.

Novým šéfem SPOZ bude její místopředseda Štengl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Štengl

Štengl v kandidátském projevu rekapituloval svou dosavadní práci v SPOZ a zmínil hlavně úspěch v krajských volbách v Pardubickém kraji, v němž stranu vede. Její členy vyzval k práci na úspěchu ve sněmovních volbách, neboť "prezidentská strana nemůže, a ani nesmí, automaticky očekávat zisk deset procent". Štengla podpořil předseda senátorského klubu SPOZ, KSČM a Severočech Vladimír Dryml. "Vítězní koně se nepřepřahají," uvedl.

Mynář v rámci svého projevu uvedl, že Štenglovo místo prvního místopředsedy by měl zaujmout dosavadní místopředseda pro ekonomiku Martin Nejedlý, šéf české pobočky Lukoil. Místo ve vedení by měl podle Mynáře obhájit také místopředseda pro Moravu Radek Augustin, v němž podle jedné z delegátek roste nový Miloš Zeman. Novými místopředsedy by se podle Mynáře měli stát volební manažer strany Vladimír Kruliš a šéf moravskoslezské organizace Martin Schubert. "Tento tým společně dokáže dovést naši stranu do parlamentu," míní Mynář. Z vedení strany by tak měl podle jeho představ vypadnout místopředseda pro organizaci Josef Baxa.

Volba předsedy se neobešla bez komplikací. Sjezd strany během Štenglova projevu neplánovaně na zhruba dvě desítky minut přerušil výpadek elektřiny v celém Top hotelu Praha, kde se jednání konalo. Mnozí delegáti toho využili k odchodu ze setmělého jednacího sálu na oběd. Následoval je i Zeman, který ovšem zamířil do jiné části hotelu než ostatní delegáti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …