O návratu Lessyho nový šéf policie neuvažuje. Při práci na to nemá čas

08.09.2012 8:40

Nového policejního prezidenta Martina Červíčka netěší okolnosti jeho nástupu do fuknce. O návratu Lessyho ale přemýšlet nechce, práce má nad hlavu až až, míní. Chce se tak soustředit hlavně na problémy trápící policii a uklidnit celou situaci.

O návratu Lessyho nový šéf policie neuvažuje. Při práci na to nemá čas
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

O tom, že by se měl funkce policejního prezidenta vzdát v případě návratu Petra Lessyho, Martin Červíček neuvažuje. A to proto, že celé dny řeší věci týkající se dalšího nastavení policie a zajištění financí pro ni. "Na nic jiného nemám čas," řekl Červíček pro Právo.

Přesto ho okolnosti jeho nástupu do funkce netěší. „Já vůči němu necítím žádnou zášť nebo cokoliv takového,“ míní pro deník Červíček s tím, že ho vždy respektoval.

Je hrozné se každý rok scházet a škrtat

Sám sebe Červíček považuje za policejního prezidenta, který chce hledat konstruktivní řešení a který chce o všech problémech jednat. Mezi tyto problémy například patří současné Lessyho nařízení o plošných škrtech na všech krajských ředitelstvích.

„Uvědomuju si, že plošné nastavení škrtů může pro některé kraje znamenat velmi závažné problémy. Já jsem připraven v tomto směru společně s jednotlivými řediteli se pokusit najít řešení,“ sdělil nový policejní šéf.

Podle něj je hrozné se scházet každý rok a přemýšlet, co se kde ještě vyškrtá. „Mým cílem je jednoznačně stabilizovat policii,“ dodal pro Právo. Do toho podle něj patří i schopnost domluvit se s ministerstvem na všem, co v tuto chvíli policii trápí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…