O polské potraviny se nestarejte, je to naše věc, zní z Polska

01.08.2012 22:56

V pořadu Události, komentáře se diskutovalo o problémech s polskými potravinami. Náměstek ministra zemědělství Martin Hlaváček a Dariusz Marcinkowski, předseda Klubu polského kapitálu v ČR se ale na tom, jak je řešit, protože Polsko tyto kauzy nepovažuje za důležité.

O polské potraviny se nestarejte, je to naše věc, zní z Polska
Foto: internet
Popisek: potraviny, ilustrační foto

Česko požaduje názvy výrobků obsahujících technickou sůl a podalo kvůli tomu žalobu. „Pro nás je to poslední možnost,“ uvedl Hlaváček. „Podle polské strany je to výlučně polská záležitost,“ řekl Marcinkowski. Je to pro zemi vnitřní záležitost, proto do toho Česku podle nich nic není.

Zdraví ohroženo nebylo

„Tento celý problém je v celém obchodě s Českem jen malá kapka v moři,“ prohlásil Marcinkowski. Rozhodně nemá pocit, že by tato kauza kazila prestiž polských výrobků. Hlaváček přitom tvrdí, že sůl z Polska rozhodně není jediným problémem.

Česká republika kvůli aféře s polskými potravinami požaduje změny evropské legislativy tak, aby existovalo více donucovacích prostředků například uvést konkrétní výrobky, které obsahují něco nebezpečného. Embargo na polské potraviny ale zatím neplánuje. „Muselo by být ohroženo zdraví,“ vysvětlil Hlaváček.

Náměstek tvrdí, že celá třetin polských potravin v Česku má nějaké nedostatky. „Měli bychom se bavit také o skladování, o přepravě, to ovlivňuje kvalitu,“ nesouhlasí Marcinkowski. Prohlásil, že tento přístup je dělání velkých kauz z malých věcí, aby bylo o čem psát.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…