O rozdělení agendy budeme s Křečkem jednat v květnu, řekl Varvařovský

16.04.2013 11:53

Ombudsman Pavel Varvařovský bude jednat se svým novým zástupcem Stanislavem Křečkem o případném rozdělení agendy v Kanceláři veřejného ochránce práv v květnu. Chce svému zástupci poskytnout prostor, aby se s činností této instituce do té doby podrobněji seznámil. Řekl to v úterý ČTK.

O rozdělení agendy budeme s Křečkem jednat v květnu, řekl Varvařovský
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ombudsman Pavel Varvařovský

Varvařovský i Křeček prezentovali zprávu o činnosti kanceláře ombudsmana za rok 2012. Šlo o jejich první společné vystoupení.

Nevadí mi rozdílné pohledy na odborná témata, tvrdí Varvařovský

Shodují se v tom, že jejich dosavadní spolupráce je dobrá. Křeček se na ni podle svých slov těší, tvrdí, že "bude bez problémů". Varvařovský zdůraznil, že mu nevadí rozdílné pohledy na odborná témata, chce ale, aby výstupy z úřadu k nim byly jednotné.

Křeček v uplynulých dnech nahradil ve funkci Jitku Seitlovou, které vypršel šestiletý mandát zástupkyně ombudsmana. Zabývala se stavebnictvím, životním prostředím, sociálněprávní ochranou dětí, zdravotnictvím a ochranou osobních údajů.

Jsem připraven zastupovat ombudsmana v plné šíři

Zda právě tyto oblasti převezme i Křeček, se zatím neví. Zákon o veřejném ochránci práv nehovoří o tom, zda a jak si ombudsman se svým zástupcem agendu úřadu podělí. Současné rozdělení zavedl první ombudsman Otakar Motejl.

"Jsem připraven jak na rozdělení resortů, tak i na variantu, že bych zastupoval ombudsmana v plné šíři," uvedl Křeček s tím, že je stejně jako Varvařovský otevřený jakékoli diskusi.

V květnu společně předají poslancům zprávu o činnosti kanceláře ombudsmana

Společně patrně už v květnu předají souhrnnou zprávu o činnosti kanceláře ombudsmana za rok 2012 vedení Poslanecké sněmovny. Křeček by chtěl zlepšit právě spolupráci mezi ombudsmanem a zákonodárci tak, aby poslanci a senátoři mnohem více pracovali s připomínkami ombudsmana.

Varvařovský se netajil tím, že si přál na místě svého zástupce místo Křečka (dříve poslanec ČSSD) odborníka na správní právo Filipa Dienstbiera.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …