O uvolněné Gazdíkovo křeslo se přihlásil elf Kartous. Ale asi ho prý nikdo neosloví

20.06.2022 21:24 | Ze sítí

V čele resortu školství k 30. červnu končí Petr Gazdík, který kvůli spojování s jedním z aktérů v kauze Hlubuček podal o víkendu rezignaci. Hnutí STAN nyní rychle hledá jeho nástupce. Jména některých politiků, které hnutí za tímto účelem oslovilo, přinesly Seznam Zprávy. A jeden kandidát se přihlásil sám...

O uvolněné Gazdíkovo křeslo se přihlásil elf Kartous. Ale asi ho prý nikdo neosloví
Foto: Repro Youtube
Popisek: Expert na školství a bojovník proti dezinformacím Bob Kartous

Jedním oslovených je poslanec a právník Vladimír Balaš, což redakci potvrdil: „Neformálně ano. Měl by to být spíš někdo, kdo se školstvím zabývá systematicky,“ sdělil, že ambici být ministrem nemá.

Další jméno, které je s budoucím ministrem školství skloňováno, je Viktor Vojtko. Také on nabídku dostal. „Ale rozhodnutí z mé strany zatím nepadlo a teprve vyplyne z dalšího jednání,“ uvedl.

  • Původní text ZDE

Nabídku zastávat ministerský post obdržel i liberecký poslanec Jan Berki. „Nabídku jsem ale odmítl, v tuto chvíli na to nejsem připraven, a to z osobních důvodů, ale i proto, že mám nedodělané projekty na Technické univerzitě,“ řekl Seznam Zprávám.

STAN by měl zájem i o místostarostku středočeských Psár Martinu Běťákovou, která působí na Ministerstvu školství v oddělení podpory škol. Nabídku stanout v čele resortui školství odmítla prý s tím, že se chce věnovat zejména své profesi.

Předseda hnutí STAN v nedělním pořadu Otázky Václava Moravce zmínil jako možného kandidáta také senátora Jiřího Drahoše, ten však na dotazy Seznam Zpráv nereagoval.

 O Gazdíkovu nástupci by měl už tento týden rozhodovat celostátní výbor STAN.

Kuriozitou mezi kandidáty je pak Bohumil Kartous, mluvčí Českých elfů, též ředitel Pražského inovačního institutu a díky své minulosti považovaný též za experta na školství. Ten ohlásil v Českém rozhlase, že by to klidně vzal, ale politická reprezentace o něj nestojí, protože pro ni představuje příliš velké riziko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…