O zakázky Rumburku se zajímá protikorupční policie

01.03.2012 10:42

Oprava devíti mostků přes Mandavu za necelých třicet milionů korun ze státních dotací je nyní v rukách protikorupční policie. Samotný útvar nechce sdělovat podrobností, rumburský místostarosta Darek Šváb konstatoval, že nejde o nic vážného. Na kauzu upozornil server Naše Děčínsko.

O zakázky Rumburku se zajímá protikorupční policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cedule města Rumburk

Internetový web upozorňuje mimo jiné na fakt, že na opravu mostků byly osloveny pouze tři společnosti, což může dát podnět k machinacím.

Zakázky podle serveru NašeDěčínsko.cz rozhádaly vedení radnice.

"Starosta Jaroslav Sykáček spolu s tehdejším místostarostou Ladislavem Pokorným odmítali spolupracovat s dalším místostarostou Darkem Švábem a vyvolali na zastupitelstvu hlasování o důvěře. Švába vinili z toho, že porušuje zákon o veřejných zakázkách, což potvrdil i právní rozbor, který si nechali udělat. Pro usnesení, kterým by radnice eliminovala škody špatně zadanou zakázkou, Šváb nehlasoval a i proto ho rada nepřijala.

"Městu hrozí pokuty a jeho představitelům i trestní stíhání," vysvětlil tehdy Pokorný. Hlasování o důvěře však Darek Šváb ustál na rozdíl od Ladislava Pokorného. Tomu zastupitelé důvěru nedali a on musel z postu místostarosty odejít," píše web.

"Jsem rád, že i někdo jiný se domnívá, že byl porušen zákon a že se tím protikorupční policie zabývá," řekl v té souvislosti bývalý místostarosta Pokorný.

  • Více o městě ZDE
  • Téma Romové v Rumburku ZDE

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…