O zraněné ženě prý Janoušek nevěděl. Jinak bych pomohl, říká

05.06.2012 15:33

Po zraněné vietnamské ženě promluvil i lobbista Roman Janoušek, který jí svým vozem toto zranění způsobil. Janoušek zdůrazňuje, že o zranění ženy nevěděl. Pomůže mu to, že podle jedenapadesátileté ženy nespáchal čin úmyslně?

O zraněné ženě prý Janoušek nevěděl. Jinak bych pomohl, říká
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

Lobbista Roman Janoušek popsal, jak z vlastního pohledu vnímal nehodu, při níž srazil ženu, která s ním chtěla řešit způsobenou dopravní nehodu. Lobbista ale žádnou nehodu řešit nechtěl a chtěl pokračovat v cestě. Podle vlastních slov si ale neuvědomil, že přitom paní zranil, kdyby to věděl, prý by jí poskytl první pomoc. Uvedl to server Aktuálně.cz.

Janouškova naděje

„Uvedl, že paní vnímal v okamžiku, kdy přišla k jeho vozu řešit tu dopravní nehodu. Vnímal, že mu bouchala do kapoty a ukazovala mu, aby někam zacouval a začal řešit předcházející nehodu. On ji řešit nechtěl," řekl Aktuálně.cz Janouškův advokát Vít Široký. Následně se rozjel a nevšiml si, že přitom ženu porazil.

Na další otázky policistů však odpovídat nechtěl, na což má podle zákona právo, jak připomíná jeho advokát a dodává, že k případu vypovídalo už přibližně deset svědků, ale jejich výpovědi se liší. V lobbistův prospěch hovoří i to, že poškozená jedenapadesátiletá vietnamská žena prohlásila, že jeho čin zřejmě nebyl úmyslný. To dává Janouškovi naději, že jeho trest bude překvalifikován na neúmyslný trestný čin s nižším případným trestem.

Nejdůležitější ovšem je, že by se Janoušek mohl domluvit se zraněnou a delší dobu léčenou ženou na mimosoudním vyrovnání. O ničem takovém se ale podle Janouškova právníka zatím neuvažuje. "O žádné překvalifikaci se podle mě neuvažuje do doby, než se provede rekonstrukce nehody," uvedl Široký. "

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…