ODS bude řešit budoucnost. Plány do příštích voleb i další ministerstvo

13.05.2023 6:30

Nabídku voličům pro volby v příštích dvou letech, včetně sněmovních v roce 2025, budou dnes na ideové konferenci formulovat vládní občanští demokraté. Účastníci se sejdou nad návrhy připravenými týmy stranických expertů, přičemž část z plánů vybočuje z tezí současného kabinetu. ODS jej sdílí s TOP 09 a lidovci a také Starosty a Piráty.

ODS bude řešit budoucnost. Plány do příštích voleb i další ministerstvo
Foto: Hans Štembera
Popisek: 30. kongres ODS v hale O2 Universum

Teze formulovaly a v minulých měsících představily jednotlivé pracovní skupiny. Vyjadřovaly se k plánům ve financích, dopravě, průmyslu a obchodu, místním rozvoji, obraně a bezpečnosti, digitalizaci, diplomacii a EU a také v sociálních věcech, zdravotnictví, spravedlnosti či vzdělávání a sportu, zemědělství a životním prostředí.

Účastníci konference, kteří reprezentují zhruba 12.000 členů strany, budou jednat například o potřebě nově definovat nárok pojištěnců a zdravotní služby kryté zdravotním pojištěním či diskutované evropské normě Euro 7.

Mluvit budou i o budoucnosti zemědělských dotací či plánu na zrušení devátých ročníků základních škol s prodloužením povinného vzdělávání o dva roky na střední škole či vyhrazením kapacit mateřských škol jen pro děti do šesti let. Podle programového týmu pro sport by měla ODS diskutovat o vzniku samostatného ministerstva sportu.

Do podtitulu konference vložili její organizátoři heslo Projekt budoucnost. Odehraje se dva dny po ostře sledované prezentaci vládního konsolidačního balíčku, který má přinést ozdravení veřejných financí i zvýšením odvodů pro firmy a živnostníky, k hájení jejichž zájmů se ODS dlouhodobě hlásí. V úvodu konference vystoupí předseda ODS a premiér Petr Fiala, předseda Senátu Miloš Vystrčil a místopředseda Sněmovny Jan Skopeček.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …