ODS má ideovou konferenci. Řešit se budou hlavně rodiny s dětmi

03.03.2012 7:45

V sobotu začíná v Olomouci již čtvrtá ideová konference ODS. Jejím tématem budou především adresné dávky a podpora rodiny. Zúčastní se i předseda strany a premiér Petr Nečas nebo předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová.

ODS má ideovou konferenci. Řešit se budou hlavně rodiny s dětmi
Foto: Martin Kovář
Popisek: Výkonná rada ODS

Podpora rodin s dětmi patří mezi 15 priorit občanských demokratů, a tak není divu, že se staví proti plánu ministra financí Miroslava Kalouska zrušit porodné. V tom se navíc shodnou i s opozicí. Zrušení porodného ale zřejmě z Kalouskova úsporného balíčku vypadne.

Profesní role matky

Další oblastí je rozšiřování možností sladění rodinného a pracovního života. "Vzhledem k tomu, že dnes se děti rodí matkám ve vyšším věku, tak zpravidla musí matky přerušit nějakou svoji profesní dráhu. A je jenom logické, že se k ní chtějí nějakým způsobem vrátit. Zkrácené úvazky a pružná pracovní doba jsou jednoznačně tím motivem a tím zařízením, které umožní ženám sladit rodičovskou a profesní roli," řekla ČT senátorka za ODS Alena Palečková.

Mezi tématy, které s největší pravděpodobností v Olomouci také zazní, bude i podpora výstavby startovacích bytů pro mladé rodiny nebo snaha o snížení počtu dětí v ústavech a o profesionalizaci pěstounské péče. I to totiž patří do stranického programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…