ODS myslí na lidi, Andrej Babiš jen na sebe. Fiala přivítal na kongresu maturanta a pustil se do Ištvana

30.05.2015 11:02

Občanští demokraté zahájili kongres a předseda strany Petr Fiala si pochvaloval, že se ODS znovu zvedá. Přivítal osmnáctileté nováčky i osmaosmdesátiletého zkušeného muže, který stál u zrodu ODS. Pár slov řekl ke kauze Jany Nagyové-Nečasové. Zlato a peníze se prý změnily v prach a my nevíme, co bychom měli nutně vědět, opřel se také do vlády a především do Andreje Babiše.

ODS myslí na lidi, Andrej Babiš jen na sebe. Fiala přivítal na kongresu maturanta a pustil se do Ištvana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Předseda ODS Petr Fiala zahájil kongres své strany. Hned v úvodu všechny přítomné přivítal a upozornil i na jednoho z delegátů – pana Fialku, kterému je 88 let, v ODS je prý od jejího začátku a stále kypí životní aktivitou. Přivítal i čerstvé členy strany, mezi nimi i osmnáctiletého mladíka, který ODS v kampaních podporoval ještě před dovršením osmnácti let a teď se tedy mohl stát i členem.

„Je skvělé být tu s pravičáky, kterým není lhostejná situace České republiky. „ODS jsme dali do pořádku, ODS je v cajku, jak jsem slíbil, platíme své dluhy a pro příští rok jsme připravili přebytkový rozpočet,“ pochvaloval si předseda strany, který všem poděkoval za to, že na konto pro budoucnost ODS dorazilo dokonce šest milionů korun.

„Než se dostanu k budoucnosti, musím říct pár slov k naší minulosti, která se nám zvláště v těchto dnech velmi připomíná,“ pokračoval v projevu. Zavzpomínal na 13. června 2013, kdy byl sám na návštěvě v Londýně jako ministr školství, ale i na tu dálku věděl, že zásah na Úřadu vlády ČR změní českou politiku i ODS. Podle Fialy se musíme ptát, co se tehdy opravdu stalo

„Peníze a zlato se změnily v prach, zatčeným poslancům se stát omluvil a zaplatil odškodnění. ... Víme, co si lidé říkali v soukromí, ale nevíme, proč represivní složky tehdy zasáhly proti premiérovi a jeho okolí,“ upozorňoval Fiala. Otázky, co a proč se tehdy stalo, už si ale nekladou jen občanští demokraté, ale i širší veřejnost.

ODS si je prý vědoma, že se v minulosti dopustila chyb, ale poučila se z nich. Dnes prosazuje pravicovou politiku, která říká, že každá koruna, která zůstane v kapsách lidí, aby s ní mohli naložit, jak uznají za vhodné, je dobrá. ODS myslí i na rozvoj školství, budování infrastruktury a další zásadní věci. Naproti tomu současná vláda hodně rozdává a čerpá ze současného ekonomického růstu, ale na ten podle jeho názoru zadělaly pravicové vlády, když v čase krize šetřily.

Přístup vlády je v tomto smyslu nebezpečný, protože některým lidem skrze štědré rozdávání možná nabízí příjemné dnešky, ale nemyslí na budoucnost. ODS na ni myslí. „ODS myslí na lidi, Andrej Babiš myslí na člověka, totiž na sebe,“ udeřil předseda ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…