ODS synonymem korupce? Volte si, koho chcete, vzkazuje Bendl

17.08.2011 23:46

Čtenáři se v online chatu na serveru ihned.cz ptali bývalého středočeského hejtmana Petra Bendla z ODS. Většina otázek měla obdobné téma: Co říkáte na to, že se z ODS stalo synonymum pro korupci a zločinné praktiky?

ODS synonymem korupce? Volte si, koho chcete, vzkazuje Bendl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Petr Bendl

Některé dotazy se Bendl pokoušel zodpovědět, jiné vynechal. Vzorový dotaz mohl vypadat takto: "Čím to je že je v téměř každé korupční kauze či střetu zájmu vždy namočen někdo z ODS?"

"Tahle věta není pravdivá," ohrazoval se. "I když platí, že občas se někdo z ODS v nějaké kauze objeví." Každá taková kauza byla měla být vyšetřena a viník řádně potrestán. "Občas ale také platí, a je to u nás i součást politického boje, o někom něco špatného říci, pomluvit ho a to bez důkazů. Je potom samozřejmě na příslušných orgánech, aby rozhodly, jestli jde o pomluvu nebo skutečnost, ale to já už za ně rozhodnout a ovlivnit neumím a nemohu."

Kauzy tu byly a budou, prý proto, že žijeme v demokracii. "Jenom nedemokratická společnost je schopna všechno ututlat," poznamenal Bendl.

V demokratické společnosti rovněž může kdokoli volit kohokoli. Na poznámku, že ODS už snad ani volit nelze, reagoval Bendl strojeně: "Máte samozřejmě v demokratické společnosti právo volit jakoukoliv stranu, která je vám sympatická. V tomto ohledu bude ODS vždy podporovat pluralitu politických stran v ČR."

Podle Hospodářských novin si nechala ODS udělat interní průzkum veřejného mínění, který jí ukázal, že v krajských volbách drasticky propadne.

Čtěte:

Interní průzkum ODS. Katastrofa. Vedení mlčí. Nespokojenci kritizují

Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS, zuří Hájek

ODS proti budování euroarmády. Impotentní ptákovina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…