Obama podepsal Kongresu sankce proti Rusku, zatím jich nevyužije

19.12.2014 21:50

Americký prezident Barack Obama podepsal nový zákon o protiruských sankcích, který nedávno schválil Kongres, aby podpořil Ukrajinu a dodatečně zvýšil tlak na Rusko. Zároveň ale Obama oznámil, že této legislativy nevyužije k zavedení dalších restrikcí proti Rusku, a naopak je připraven již uplatněné sankce zmírnit, pokud Moskva „podnikne kroky ke zmírnění napětí způsobeného její agresí proti Ukrajině", napsala agentura Reuters.

Obama podepsal Kongresu sankce proti Rusku, zatím jich nevyužije
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

Obama netajil svoje výhrady k iniciativě Kongresu z minulého týdne, aby byly vytvořeny podmínky pro rozšíření sankcí zaměřených na osoby a firmy provokující nestabilitu na Ukrajině. Norma navíc otevírá dveře k dodávkám zbraní Ukrajině. Podle šéfa Bílého domu se tím vysílá matoucí signál evropským spojencům i Rusku v době, kdy panují zvýšené naděje na diplomatické urovnání krize na východě Ukrajiny.

„Moje vláda bude i nadále úzce spolupracovat se svými spojenci a partnery v Evropě a na mezinárodní úrovni podle vývoje na Ukrajině, a bude přezkoumávat a vyvažovat svoje sankce v reakci na ruskou aktivitu," uvedl dnes Obama v prohlášení.

„Jsme stále připraveni zvrátit sankce, pokud Rusko přijme nezbytná opatření," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…