Obecní dům má vyplatit zlaté padáky. Dluh má přitom 25 milionů

16.07.2012 22:48 | Zprávy

I když je Obecní dům ve ztrátě 25 milionů korun, měl by vyplatit tři zlaté padáky bývalým manažerům, což by ho vyšlo na další 3 miliony korun. Se dvěma z nich se hodlá soudit, třetímu už astronomické odstupné vyplácí.

Obecní dům má vyplatit zlaté padáky. Dluh má přitom 25 milionů
Foto: kultura.praha-mesto.cz
Popisek: Obecní dům v Praze

"Jedna doložka s dvanáctiměsíčním plněním a všemi odvody vyjde přes milion," řekl serveru Aktálně.cz ředitel Obecního domu Vlastimil Ježek. I když jsou už doložky zrušené, dva z bývalých manažerů tvrdí, že jim doložky a tudíž astronomické odstupné náleží.

Mezi nimi je i Radovan Šteiner, pražský zastupitel, který se na vrchol své kariéry dostal za éry bývalého pražského primátora Pavla Béma. "Panu Šteinerovi jsme konkurenční doložku zrušili ještě předtím, než jsme podepsali dohodu o ukončení pracovního poměru. Nárok na peníze tedy nemá," tvrdí Ježek. Podle Ježka už Šteiner peníze čerpá a ani po předchozí rozmluvě se současným ředitelem nechtěl zlatý padák snížit.

Hledají se věci za miliony

O peníze nepřijde ale Bohumil Černý, který vykonával funkci předsedy představenstva ještě před Šteinerem a odešel před tím, než se doložky zrušily. Dluh Obecního domu se přitom jen minulý rok vyšplhal na 25 milionů korun.

Zmatek panuje i v jeho organizaci, kdy se při poslední inventuře přišlo na to, že chybí majetek za bezmála 10 milionů korun. Někam se "ztratily" monitory, televize, mobilní telefony a dokonce i 6 kopií děl Mikoláše Alše. Současný ředitel Ježek ale stále doufá, že se postrádané věci najdou a vyhlásil tak novou inventuru.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…