Oběsil bych Lavrova, vypálil Pavel Novotný před ruskými novináři. Příběh je u konce. Policie rozhodla

17.05.2021 21:37

Není to tak dávno, kdy se kontroverzní politik a starosta Řeporyjí Pavel Novotný postaral o rozruch tentokrát svým výrokem o ruských politicích. Opět si nebral servítky a před několika měsíci uvedl, že by nechal tamního ministra zahraničí Sergeje Lavrova oběsit. Policie ovšem předmětný výrok za přestupek nepovažuje. „Prošlo mi to věšení Lavrova,“ věhlasně Novotný okomentoval na Twitteru rozhodnutí Policie ČR za doprovodu smajlíka se zdviženým prostředníčkem.

Oběsil bych Lavrova, vypálil Pavel Novotný před ruskými novináři. Příběh je u konce. Policie rozhodla
Foto: archiv Pavla Novotného
Popisek: Pavel Novotný

O co vlastně šlo. Pavel Novotný v únoru při rozhovoru pro armádní televizi Zvezda novinářům řekl, že kdyby vyhrál válku s Ruskem, pověsil by tamního ministra zahraničí Sergeje Lavrova a propustil politické vězně. „Když vyhraju válku proti Rusku, nechám vás žít. Vrátím Krym Ukrajině, propustím všechny politické vězně a pověsím Lavrova,“ řekl doslova tehdy Novotný už mimo záběr novinářům ruské armádní televize. „Ještě nevím, co udělám s Putinem. A Zvezda bude normální demokratické médium,“ dodal starosta Řeporyjí.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí
Dnes má celý incident své rozuzlení. Novotný na Twitteru totiž sdílel fotku rozhodnutí Policie ČR, v němž je mimo jiné konstatováno, že „řízení o přestupku proti občanskému soužití se zastavuje, neboť skutek, o němž se vedlo řízení, není přestupkem“. „Jedna pro @parlamentky_cz a další proruské zmrdy: prošlo mi to věšení Lavrova,“ okomentoval rozhodnutí kontroverzní politik.

Novotný v rámci vyfoceného dokumentu uveřejnil také pasáž se svojí výpovědí. Podle něj si není vědom, že by se svým jednáním dopustil nějakého přestupku. „Dne 15. 2. 2019 ho v jeho kanceláři skutečně navštívili o půlnoci reportéři z televize Zvezda, nešlo však o žádný oficiální rozhovor ani o žádné klasické novináře, jak je mylně prezentováno. Jednalo se o to, že mimo uvedený záznam dostal od jednoho z reportérů zcela hypotetickou otázku, na kterou také on v tomto smyslu, tedy hypoteticky, odpověděl, jak je v záznamu uvedeno,“ zní ze zveřejněného dokumentu s tím, že rozhovor se vedl v angličtině, následně Novotný sám rozhodl zveřejnit záznam ze setkání na svém facebookovém profilu.

Kontroverzní politik ODS v březnu oznámil, že po říjnových volbách do Poslanecké sněmovny skončí v ODS.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…