Objasnění informací z článku: "Šavle a pobyty v přírodě. To kupovala naše armáda, které chybí důležité vybavení"

31.07.2018 11:06

Dne 23.7.2018 v 19:46 vyšel na ParlamentníchListech.cz článek s názvem "Šavle a pobyty v přírodě. To kupovala naše armáda, které chybí důležité vybavení". V materiálu se podle slov v textu jmenovaného podplukovníka Sováka objevily zavádějící informace, které se proto naše redakce rozhodla rozvést tak, aby článek neměl jakkoli zpochybnitelný charakter.

Objasnění informací z článku: "Šavle a pobyty v přírodě. To kupovala naše armáda, které chybí důležité vybavení"
Foto: Radim Panenka
Popisek: Slavnostní předání funkce náčelníka Generálního štábu Armády ČR

„Na základě plánu činnosti Vojenského oboru na rok 2018 si u vás objednáváme výuku na kurzu turistiky a sportů v přírodě,“ napsal podplukovník Generálního štábu Libor Sovák do objednávky, kterou mají ParlamentníListy.cz k dispozici. Šlo o týdenní kurz pro čtyři frekventanty za 12 560 korun u lektorů Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Takto zněl původní text v článku. Tato informace ovšem nesouvisela s tématem článku a nebyla ucelená. Opravdu se jednalo o týdenní kurz, ale o kurz povinný, který musí absolvovat všichni studenti prvního ročníku. 
 
„Onu smlouvu (objednávku) jsem připravoval já, ale je vystavená na základě smlouvy mezi Armádou České republiky a Karlovou Universitou. Jedná se o povinný kurz pro studenty 1.ročníku bakalářského studia, jehož součástí jsou i studenti Vojenského oboru při Fakultě tělesné výchovy a sportu University Karlovy. Všichni ho musí absolvovat na základě schválené akreditace a studijních programů Fakulty tělesné výchovy a sportu UK na rok 2017/2018 a získávají za něj povinné kredity. Bez splnění tohoto kurzu nemohou studenti dokončit bakalářské studium. Cena kurzu je předem pro všechny studenty daná. Vzhledem k tomu, že se jedná o studenty vysoké vojenské školy, všechny tyto kurzy armáda cestou vojenského oboru hradí. Pan redaktor si zřejmě neověřil informace a fakta ke kurzu turistiky a sportů v přírodě a vydal ho jako součást článku, ve kterém zpochybňuje veřejné zakázky v České armádě s odkazem na registr smluv,“ vysvětluje a uvádí na pravou míru starší pracovník skupiny vzdělávání Vojenského oboru při FTVS UK Praha, podplukovník Libor Sovák. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…