Obrovský pokrok, pochvaluje si Johnson čerstvé vyjednávání s EU o brexitu

15.09.2019 7:58

Britský premiér Boris Johnson se domnívá, že Velká Británie udělala v jednáních s Evropskou unií obrovský pokrok. Píše to server Českénoviny.cz na základě rozhovoru v nedělníku Mail on Sunday.

Obrovský pokrok, pochvaluje si Johnson čerstvé vyjednávání s EU o brexitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Johnson uvádí, že pokrok je hlavně v jednání o takzvané irské pojistce. Ta je hlavní překážkou v uzavření brexitové dohody. „Vedeme právě velmi, velmi dobré rozhovory o tom, jak vyřešit problém s hranicí Severního Irska. Udělali jsme obrovský pokrok,“ uvedl Johnson.

Irská pojistka je opatření, jehož cílem je zabránit přísným pobrexitovým kontrolám na hranici mezi Irskou republikou a Severním Irskem, jež je součástí Spojeného království. Vznikla za vlády premiérky Theresy Mayové a Boris Johnson ji chce zrušit, což však EU i Irsko odmítají.

Johnson se pak podle serveru ČeskéNoviny.cz odkazuje na komiksového hrdinu Hulka. A upozorňuje, že čím více se Hulk naštve, tím silnějším se stává. „Odejdeme (z Evropské unie) 31. října,“ trvá pak na svém Johnson.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…