Obrovský prů... na obzoru? Česká pošta v ohrožení

08.11.2017 13:18

Podle informací ČTK bude mít český stát brzy problém. Pokud se něco nezmění. Český telekomunikační úřad totiž odmítl prodloužit licenci České poště na dalších pět let s tím, že státní podnik nesplnil předepsané podmínky. Pošta se začala okamžitě bránit.

Obrovský prů... na obzoru? Česká pošta v ohrožení
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) odmítl prodloužit licenci České poště na provozování poštovních služeb. Pokud státní podnik licenci nedostane, tak od 1. ledna 2019 prakticky nebude moct pracovat. Své rozhodnutí úřad odůvodnil tím, že Česká pošta nesplnila podmínky, které jí byly předepsány. Pošťáci okamžitě kontrovali, že by museli významně zdražit, pokud by chtěli podmínky ČTÚ beze zbytku splnit.

Česká pošta má určitou představu, kolik její služby stojí, ale ČTU tvrdí, že její představa neodpovídá realitě.  

Celý článek naleznete zde.

„Jde například o udržení stávající pobočkové sítě, doručování do druhého dne a podobně. Zákazníci by podle pravidel ČTÚ například za obyčejný dopis zaplatili 25 korun namísto současných 16 korun. Regulátor zároveň chce poště jako současnému držiteli licence nařídit, aby základní poštovní služby i v příštím roce dále zajišťovala,“ píše ČTK.

Česká pošta čerpá na svůj provoz příspěvek od státu. V loňském roce šlo o 600 milionů korun. Letos má jít o půl miliardy korun a v dalších letech má tento příspěvek ještě klesat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…