Očekáváme respekt, vypálila britská premiérka směrem k EU

21.09.2018 22:23

Britská premiérka Theresa Mayová se rozčílila na Evropskou unii. Podle jejích slov se společenství musí vůči Velké Británii chovat v rozhovorech o Brexitu s respektem. Píše to server iDnes.cz. Mayová to měla prohlásit poté, co se vrátila z unijního summitu v Salcburku.

Očekáváme respekt, vypálila britská premiérka směrem k EU
Foto: www.gov.uk
Popisek: Britská premiérka Theresa May

Mayová se velmi rozhořčila a uvedla, že odmítnutí jejího plánu v pozdní fázi vyjednávání ze strany lídrů Evropské unie je neakceptovatelné. Ona sama se podle svých slov chovala k Evropské unii po celou dobu s respektem. „Velká Británie očekává to samé,“ dodala s tím, že na tom záleží dobré vztahy po konci vyjednávání. A uvedla i to, že žádná ze stran by neměla při jednáních o odchodu Británie z Evropské unie žádat to, co druhá strana nemůže přijmout. 

Původní text ZDE.

„Nemůžeme přijmout nic, co by ohrozilo jednotu naší unie, stejně jako oni nemohou přijmout nic, co by ohrozilo jednotu jejich,“ uvedla Mayová a poukázala i na nutnost předkládání alternativ. 

Mayová také uvedla, že žádná dohoda je lepší než špatná dohoda. A neopomněla ani říci to, že občané Evropské unie žijící v Británii jsou stále v zemi vítáni a ona sama bude ráda, když v zemi zůstanou. 

„Uděláme vše pro to, abychom zabránili tvrdé hranici,“ sdělila pak občanům Severního Irska, kteří sousedí s Irskou republikou, jež zůstala součástí EU.  

„Nikdo nechce dobrou dohodu více než já, ale Evropské unii by mělo být jasné: Nezvrátím výsledek referenda, ani nerozdělím svou zemi,“ uzavřela. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…