Očkování? Prymula překvapil. Jde o svobodu

15.01.2021 6:12

Řadu poměrně tvrdých restrikcí očekávejme zhruba do března, říká bývalý ministr zdravotnictví a současný poradce premiéra Roman Prymula. Riziko nákazy ve stravovacích provozech je na sedmém až osmém stupni z devíti, u hotelů je riziko na stupni čtvrtém, to se podle něj musí do vládních opatření promítnout, informuje iROZHLAS.cz. Hovoří o možnosti vzniku covid pasu, na jehož základě by lidé mohli, či nemohli chodit do některých zařízení.

Očkování? Prymula překvapil. Jde o svobodu
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Roman Prymula.

V souvislosti s uvolňováním restrikcí se podle Prymuly vede obsáhlá diskuse o zavedení takzvaného covid pasu. Ten by obsahoval informace, zda byl člověk proti covidu očkován, zda jej prodělal či je testován. Na tomto základě by podle něj lidé mohli chodit do některých zařízení.

Podmiňovat možnost využít leteckou dopravu, jít na hromadnou akci nebo do nějakého podniku jen tím, že je člověk očkovaný, není však podle Prymuly korektní. Pokud se někdo nenechá očkovat, protože mu to například zdravotní stav nedovoluje, měl by mít možnost prokázat se negativním testem, myslí si.

V gastronomických provozech, kde se lidé stravují formou švédského stolu, je podle epidemiologa Prymuly riziko na stupni osm z devíti. V běžných restauracích, kde jsou lidé obsluhováni u stolu, je riziko v devítistupňové škále na sedmičce.

Například Izrael o zavedení covid pasu podle Prymuly uvažuje v řádu jednotek týdnů, Evropa se přiklání k termínu v polovině roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…