Očkovaný, neočkovaný... Žádný rozdíl. Vychází najevo o vakcíně

11.01.2024 11:31

Společnost Pfizer zaplatila provedení studie, která měla ověřit účinnost jejích vakcín. A prý se ukázalo, že starší verze vakcíny Pfizer očkované proti covidu příliš nechránily. Podle studie na tom lidé očkovaní touto vakcínou byli podobně jako lidé neočkovaní. Jen u nové vakcíny společnosti Pfizer je to prý jinak.

Očkovaný, neočkovaný... Žádný rozdíl. Vychází najevo o vakcíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování.

Společnost Pfizer zaplatila provedení studie, která měla ověřit účinnost jejích vakcín. A ukázalo se, že lidé, kteří se nechali očkovat staršími typy vakcín od společnosti Pfizer, na tom s ochranou proti nemoci covid-19 nebyli o moc jinak, než lidé, kteří se očkovat vůbec nenechali.

„Do poloviny dubna 2023 měli jedinci dříve očkovaní pouze vakcínami divokého typu malou ochranu proti COVIDU-19 včetně přijetí do nemocnice. Bivalentní booster BNT162b2 BA.4/5 obnovil ochranu proti řadě následků COVIDU-19,“ lze se dočíst na webu National Library of Medicine. V některých věkových skupinách prý dokonce došlo k tomu, že se zvýšila náchylnost k virovým onemocněním.

Anketa

Jste pro zrušení koruny a zavedení eura v ČR?

94%
hlasovalo: 57770 lidí

Analýza vychází ze zpracování více než 123 tisíc případů, z toho více než 4100 osob prodělalo covid v opravdu těžké variantě.

U lidí, kteří dostali třetí posilovací vakcínu, ochrana proti viru vzrostla podle studie o 50 procent. Toto třetí očkování posílilo ochranu před těžkým průběhem covidu a zvýšilo možnost, že člověk neskončí v nemocnici, případně přímo na jednotkách intenzivní péče.

„Výsledky studie ukázaly, že očkování proti COVID-19 vyvinuté pro XBB1.5 nabízí další imunitní ochranu proti následkům infekce SARS-CoV-2. Po 30 dnech měli příjemci vakcíny modifikované BNT162b2 SARS-CoV-2 XBB1.5 o 63 % až 58 % nižší riziko hospitalizace,“ doplnil tématu server News Medical Life Sciences.  

Předchozí studie ukázaly, že ochrana vakcíny Pfizer před hospitalizací v průběhu času klesá.

„Dávka jedné z aktualizovaných bivalentních vakcín posunula ochranu nad nulu, na 29 procent, ale ochrana klesla zpět na negativních 8 procent po 89 dnech, ukazují data,“ stojí v materiálu Centers for Disease Control and Prevention (zkratka CDC, česky Střediska pro kontrolu a prevenci nemocí, což je národní institut Spojených států amerických pro veřejné zdraví. „Některé soubory dat naznačují, že očkovaní lidé byli vystaveni vyššímu riziku hospitalizace,“ lze se také dočíst v materiálu uveřejněném 15. června 2023.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A věří jim ještě někdo?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 11.01.2024 13:06:39
Celý ten covidový teror byl jen komplot farmaceutických společností s podplacenými politiky. Vystrašená společnost byla nahnána pod jehly a očkována experimentální vakcínou. Jedinci, kteří této hysterii odmítali podlehnout, byli šikanováni, trestáni a vylučováni z veřejného života. Osoby, které toto vyvolaly, jsou však nepostižitelné a akorát si mnou ruce nad přibývajícíi miliardami zisku.

|  11 |  1

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …