Od TGM přes Baťu až po Terezín komiksově

13.11.2011 6:55

Kniha obrázkových seriálů, komiksů z naší historie, která v těchto dnech vychází v nakladatelství Albatros, poměrně hravou, avšak výstižnou formou přibližuje čtenářům novější dějiny naší vlasti od vzniku republiky v roce 1918 do konce druhé světové války.

Od TGM přes Baťu až po Terezín komiksově
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Titul Obrázky z československých dějin volně navazuje na velmi oblíbené Obrázky z českých dějin a pověstí, které vyšly v Albatrosu už v mnoha vydáních. Autoři Jiří Černý, Jaroslav Veis a především výtvarnice Barbara Šalamounová vyprávějí o příznivých časech našeho státu, ale taky o těch nelehkých, protektorátních a válečných dobách.

Hrdiny jednotlivých příběhů, jak ParlamentníListy.cz informovala Radka Potměšilová z Albatrosu, jsou známé osobnosti politiky a kultury, jako například Tomáš Garrigue Masaryk, Eduard Beneš, Milan Rastislav Štefánik, ale i Andrej Hlinka, Tomáš Baťa, Karel Čapek či umělecké duo Voskovec a Werich.

"Ve stručných, ale výstižných komiksech autoři vyprávějí o všech důležitých politických událostech let 1918 až 1945, ale i o životním stylu dvacátých let, hospodářské krizi, životě v okupované zemi o Terezíně i o konci války," uvedla pro redakci Potměšilová.


Kam dál:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pivo za 70 Kč? Po zdražení vládou Čechy přešla chuť. Nebo jedou do Německa

17:17 Pivo za 70 Kč? Po zdražení vládou Čechy přešla chuť. Nebo jedou do Německa

Češi vloni vypili nejméně piva v historii. Oproti roku 2022 se jeho průměrná spotřeba na obyvatele s…