Odcházím do daleké gubernie, loučil se zvolený Křeček před přesunem do Brna

03.04.2013 16:55

Poslanec Stanislav Křeček se stal díky hlasům poslanců v tajné volbě zástupcem ombudsmana a stěhuje se do Brna. V Poslanecké sněmovně se dnes rozloučil velmi svérázným způsobem.

Odcházím do daleké gubernie, loučil se zvolený Křeček před přesunem do Brna
Foto: David Sedlecký / wikipedia.org
Popisek: Poslanec Stanislav Křeček

"Bylo mi tady s vámi dobře. Ale jak by napsal ruský autor devatenáctého století, odcházím pracovat do vzdálené gubernie, ale věřím, že i tak se budeme setkávat. Děkuji vám za to, co jsem tady s vámi mohl prožít," řekl ve středu ve Sněmovně Křeček poté, co byl vyhlášen výsledek volby zástupce veřejného ochránce práv.

Než dorazí do Brna, kde ho jistě bude čekat vysvětlování přirovnání tohoto města ke vzdálené gubernii, bude muset urazit zhruba 200 kilometrů. Autem to zvládne za dvě hodiny, vlakem za necelé tři.

Dlouholetý pražský poslanec Křeček, který se ve Sněmovně profiloval například jako ochránce práv nájemníků, porazil v tajné volbě experta na správní právo Filipa Dienstbiera, jehož si jako svého zástupce přál ombudsman Pavel Varvařovský. Se Sněmovnou se kromě Křečka rozloučí i poslankyně Zdeňka Horníková z ODS, kterou v tajné volbě zvolili za kandidátku na zástupkyni prezidenta NKÚ.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…