Odešel filosof Erazim Kohák. „Věrozvěst“ moderní levice

09.02.2020 18:23

Zemřel filosof Erazim Kohák, někdejší člen Rady České televize a podle místopředsedy ČSSD Michala Šmardy „věrozvěst“ moderní levice.

Odešel filosof Erazim Kohák. „Věrozvěst“ moderní levice
Foto: Youtube.com
Popisek: filosof Erazim Kohák

V květnu 1933 přišel na svět Erazim Kohák, a ač notnou část života prožil v emigraci, na svou rodnou zemi nikdy nezapomněl. V exilu, v němž pobýval mezi lety 1948 až 1989, byl sympatizantem sociální demokracie a po návratu do vlasti se stal jejím členem. Vzhledem k právě probíhajícím volbám nových členů Rady ČT není bez zajímavsti, že i tento známý filosof byl na počátku nového tisíciletí jedním z radních.

8. února 2020 se však jeho život završil. Erazim Kohák opustil tento svět.

Stávající místopředseda ČSSD Michal Šmarda na sociální síti Twitter napsal, že ze světa odešel „věrozvěst“ moderní levice.

„Erazim Kohák byl skutečným ‚věrozvěstem‘ moderní levice. Zemřel poctivý křesťan a sociální demokrat. Filozof, který věděl, že jsou věci, které nás všechny přesahují. A že je máme na dosah ruky... Čest jeho památce!“ napsal Šmarda.

Zemřel Erazim Kohák

Odchodu známého filosofa lituje i ministr kultury a někdejší ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

„S Erazimem Kohákem byla nekonečná radost diskutovat o českém národu,vztahu k přírodě, Patočkovi, demokracii, protože byl nesmírně vlídný a laskavý. Asi je už pozdě, ale přesto ti děkuji, Erazime, za tu nekonečnou trpělivost, kterou jsi vždy měl s mými otázkami,“ poděkoval ministr kultury.

Zemřel Erazim Kohák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…