Odešli od Babiše. Dnes založí nové hnutí

04.06.2016 6:19

Hnutí PRO 2016, složené především z politiků, kteří se v regionech rozhodli odejít z hnutí ANO, čeká dnes v Brně ustavující sněm. V plánu je návrh a volba členů. Z nich bude vybráno předsednictvo a členové dalších orgánů. Debatovat by se mělo o programových vizích a cílech. Hnutí se zatím nechystá do celostátní politiky. V krajských volbách chce ale kandidovat přinejmenším v Jihočeském kraji a soustředí se hlavně na komunální volby v roce 2018.

Odešli od Babiše. Dnes založí nové hnutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Všech 11 zástupců ze zhruba šedesátičlenného přípravného výboru, které lze považovat za zakladatele hnutí, jsou politici, kteří odešli z ANO v posledním roce. Stěžovali si například na nedemokratické principy. Hnutí chce nyní prosazovat myšlenky, s nimiž podle nich ANO vzniklo, tedy podporovat malé a střední podnikatele či decentralizovat státní správu.

Předseda ANO Andrej Babiš připustil pochybení v některých regionech, stížnosti na nedemokratické postupy ale odmítl. Šance nového hnutí nechtěl odhadovat, protože jeho členy nezná.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…