Odešly z ČT, zase se setkaly. Ale teď? Linda Bartošová byla „odejduta“. A ani o tom nevěděla

08.12.2023 11:15 | Monitoring

Ve svých třiceti letech oznámila finalistka České miss z roku 2012 a především dlouholetá novinářka a moderátorka Linda Bartošová, že na konci roku opustí projekt Spotlight na serveru aktuálně.cz. Tento projekt pomáhala v únoru 2023 rozjíždět. Opustí ho nedobrovolně. Vydavatelství Economia, pod které projekt spadá, rozhodlo, že od prosince už Bartošová nebude natáčet rozhovory. A prý se to dozvěděla až jako poslední ze všech, což ji hodně nazlobilo.

Odešly z ČT, zase se setkaly. Ale teď? Linda Bartošová byla „odejduta“. A ani o tom nevěděla
Foto: Repro Aktuálně.cz
Popisek: Karel Havlíček při rozhovoru s Lindou Bartošovou

Linda Bartošová je známá česká novinářka, která se v roce 2012 zúčastnila soutěže krásy, ale profesně na sebe upozornila především před kamerami ČT, pro kterou pracovala mezi lety 2013 až 2022. Moderovala např. Interview ČT24 nebo Horizont ČT24. V závěru rok 2021 však na veřejnost vystoupila s prohlášením, že ji postihlo vyhoření a v ČT si chce vzít delší volno. Nakonec ve veřejnoprávní televizi skončila úplně.

V březnu 2022 jí vyšla kniha rozhovorů Novinářky s ženami, které pracují v médiích.

V únoru 2023 se podílela na rozjezdu projektu Spotlight, projektu rozhovorů s hosty, kterým poskytl prostor server Aktuálně.cz. Ale na konci roku 2023 Bartošová v projektu končí.

„Linda přinášela důležitá témata ze společnosti i politiky, která jsou mnohdy na okraji mediálního zájmu a v tom chceme dále pokračovat,“ uvedl Pavel Švec, šéfredaktor Aktuálně a šéfdramaturg pořadu. Na jeho vyjádření upozornil server Média Guru.

Ze slov šéfredaktora by se zdálo, že impulz k odchodu z projektu vzešel od Lindy Bartošové, jenže ta na sociální síti Instagram prozradila, že to bylo úplně jinak.

„V moderátorském týmu Spotlightu se poslední měsíce objevovaly zásadní rozdíly v pohledu na tematické, obsahové i hodnotové směřování, stejně jako na to, jak by měla vypadat respektující rovnocenná mezilidská komunikace. Vydavatelství Economia se tak pro mě zcela náhle bez předchozích výtek k mé práci či upozornění rozhodlo od prosince soustředit na rozhovory jen jedné z nás, Světlany Witowské. Poslední rozhovor jsem tak ve Spotlightu natočila na konci listopadu. To, že je poslední, jsem se dozvěděla až po samotném natáčení a jako úplně poslední ze všech.

„Novináři/ky by se měli/y pravdě snažit přibližovat, i proto svůj příběh nenechám vyprávět jinak, než se stal. Za určité věci bojuju ráda, o tenhle boj jsem upřímně vůbec nestála, uzavřela pro tuto chvíli záležitost Bartošová.

Linda Bartošová promlouvá

Pozn.red.: Titulek je narážka na scénku Čochtan hraje v loterii - Čochtanův návrat

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Wittowská má školu a ví kam a jak se protlačit. |Ale její práce je přímo hnusná, jako čt24., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseprozíravýobčan , 08.12.2023 11:46:44

|  14 |  0

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…